Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Και έτσι θα περάσει!

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Και έτσι θα περάσει!

Η Μακάμπι ισοφάρισε με ένα γκολ από το… πουθενά στο 90+2’, αλλά ο Ολυμπιακός την έχει και στο Καραϊσκάκη (27/7) θα την «τελειώσει»!

Στο Καραϊσκάκη δεν γλιτώνει! Η Μακάμπι Χάιφα μπορεί με ένα τυχερό τέρμα του Χαζίζα στο 90+2’ να ισοφάρισε το γκολ του Ζινκερνάγκελ (7’) και να γλίτωσε την ήττα (1-1) από τον Ολυμπιακό, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά στη ρεβάνς τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Οι Ερυθρόλευκοι τους έχουν τους Ισραηλινούς και σε μια εβδομάδα στο Φάληρο (27/7) θα τους «τελειώσουν» και θα πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι Πειραιώτες στάθηκαν όρθιοι στο «Σάμι Οφερ» και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με τη νίκη από το Ισραήλ, εάν η τύχη δεν τους γύριζε την πλάτη στις καθυστερήσεις, όταν η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά το γυριστό σουτ Χαζίζα και κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ. Ενα παιχνίδι που έγινε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Συνθήκες που δεν έχουν συνηθίσει οι Ερυθρόλευκοι, με την υγρασία να προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι πρωταθλητές, που προηγήθηκαν με το γκολ του Ζινκερνάγκελ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, την ερχόμενη εβδομάδα με τη βοήθεια των οπαδών τους, που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη, θα επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και θα πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Υπενθυμίζουμε ότι δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Βρσάλικο, Μανωλά, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Κανέ και Εμβιλά, με τους Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά και Ζινκερνάγκελ πίσω από τον Τικίνιο. Ο Μπάρακ Μπακχάρ από την άλλη, παρέταξε την Μακάμπι με τον Κοέν κάτω από τα δοκάρια και τους Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ και Κορνού στην άμυνα. Οι Μοχάμεντ, Σερί και Λαβί ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τον Νταβίδ στην κορυφή της επίθεσης και τους Ατζίλι και Χαζίζα στα δύο άκρα.

Ζινκερνά…γκολ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Τικίνιο σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά την προσπάθεια του Μασούρα, ο Κοέν απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με τον Ζινκερνάγκελ να παίρνει το «ριμπάουντ» και από κοντά να κάνει το 1-0 για τους Ερυθρόλευκους. Ο Δανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και συνδύασε με γκολ την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα του πειραϊκού συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση και «σόκαρε» τους γηπεδούχους, που μετά το 1-0 προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Βατσλίκ και το πρώτο μισάωρο πέρασε χωρίς να απειληθούν από την Μακάμπι.

Μετά το 30’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους και άρχισαν να δημιουργούν φάσεις, με τον Βατσλίκ, όμως, να δείχνει την σπουδαία κλάση του και να κρατάει το μηδέν. Στο 33’ ο Χαζίζα σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τσέχος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στα χέρια του έμπειρου τερματοφύλακα σταμάτησε και η κεφαλιά του Νταβίδ στο 35’, ενώ στο 48’ ο πορτιέρο του Ολυμπιακού είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Σερί.  Ο Βατσλίκ επενέβη όποτε χρειάστηκε και οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Μαντί Καμαρά να παίρνουν τις θέσεις των Ζινκερνάγκελ και Αγκιμπού Καμαρά αντίστοιχα. Οι Ερυθρόλευκοι στην επανάληψη, έχοντας το προβάδισμα, προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Βατσλίκ και να χτυπήσουν στην κόντρα.

Οι Ισραηλινοί ήταν με την πλάτη στον τοίχο και έψαχναν απεγνωσμένα την ισοφάριση, μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού. Στο 63’ απείλησαν με τον Ρουκάβιτσα, που είχε μπει στο 50’ αντί του Ατζιλί, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πιερό βγήκε τετ α τετ με τον Βατσλίκ, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 72’ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Μπουχαλάκη αντί του Εμβιλά και στο 76’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά βρέθηκε στην περιοχή της Μακάμπι, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά μετά τη φάση του Αμπουμπακάρ, η Μακάμπι είχε δοκάρι με τον Πιερό. Ο επιθετικός των Ισραηλινών βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.Στο 81’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Αβιλα και Παπασταθόπουλο στις θέσεις των Μασούρα και Βρσάλικο, με τον Ολυμπιακό να παίζει με τριάδα στην άμυνα.

Τυχερό γκολ και ισοφάριση

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι οι Ερυθρόλευκοι θα πάρουν τη νίκη και θα κάνουν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο. Στο 90+2’ όμως η τύχη τους γύρισε την πλάτη και χαμογέλασε στον Χαζίζα. Ο επιθετικός της Μακάμπι έκανε το γυριστό, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ. Σε μια φάση που ο Χαζίζα δεν κοίταζε καν την εστία! Η τελευταία φάση του παιχνιδιού άνηκε στην Μακάμπι και στον Σερί, με τον Βατσλίκ όμως να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων. Ο Τσέχος του είπε «όχι» και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1.

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν – Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνό (79′ Μενατσέμ) – Μοχάμεντ, Σερί, Λαβί (61′ Φανί) – Ατζιλί (50′ Ρουκαβίτσγια), Νταβίδ (60′ Πιερό), Χαζίζα.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Βρσάλικο (81′ Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (72′ Μπουχαλάκης), Κανέ – Μασούρας (81′ Άβιλα), Αγκιμπού Καμαρά (46′ Μαντί Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (46′ Αμπουμπακάρ Καμαρά) – Τικίνιο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024