Ριπές ανέμων πάνω από 100 χλμ/ώρα στην Πεντέλη

Την αναφορά της για τις μετεωρολογικές συνθήκες σχετικά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Νταού Πεντέλης γνωστοποίησε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr σήμερα το πρωί Τετάρτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Meteo, οι ριπές του ανέμου στην Πεντέλη ξεπέρασαν ακόμα και τα 100 χλμ/ώρα, ενώ καταγράφηκε άνοδος έως και 15 βαθμών Κελσίου μέσα σε μισή ώρα την ώρα που η φωτιά πλησίαζε την Παλλήνη.

Τα στοιχεία σοκ σε Πεντέλη και Παλλήνη

Ειδικότερα, το Meteo ανέφερε χαρακτηριστικά:

Με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι στην περιοχή της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σημαντικά από τις πρώτες πρωινές ώρες (02:30/03:00) της Τετάρτης 20.07.2022, πνέοντας μέχρι αυτή τη στιγμή (20.07.2022, 07:00) με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 7 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 90-100 km/h.

Από τις καταγραφές του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του ΕΑΑ / meteo.gr στην Παλλήνη, προκύπτει απότομη άνοδος της θερμοκρασίας κατά 15 βαθμούς Κελσίου την ώρα που το μέτωπο της φωτιάς πλησίαζε την περιοχή. Ειδικότερα, η θερμοκρασία μεταξύ 04:40 και 05:10 (20.07.2022), εντός δηλαδή 30 λεπτών, ανέβηκε από τους 23 στους 38 βαθμούς Κελσίου

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή η εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr