Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Με στρατιωτική παρέλαση και τουρκικά F-16 γιόρτασαν την εισβολή στα κατεχόμενα

Κύπρος: Με στρατιωτική παρέλαση και τουρκικά F-16 γιόρτασαν την εισβολή στα κατεχόμενα

Στο λιμάνι της Αμμοχώστου βρίσκονται δύο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ενώ στο λιμάνι της Κερύνειας έχουν πλεύσει μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο

Από το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησαν οι εορτασμοί στην κατεχόμενη Κύπρο για την 48η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ να στέκεται σε ευχαριστίες για την οικονομική στήριξη της Τουρκίας στο κατοχικό καθεστώς, μέσω των πρωτοκόλλων συνεργασίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην κατεχόμενη Λευκωσία έγινε μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, με στόχο να υπογραμμίσει την ισχύ της Άγκυρας και να υπογραμμίσει τη σύνδεση των κατεχομένων με την «μητέρα – πατρίδα».

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την παρέλαση

Πάνω από το χώρο της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης στα κατεχόμενα διελεύσεις έκαναν 4 τουρκικά F 16 πού πέταξαν ανά ζεύγος των δύο, παραβιάζοντας το FIR Λευκωσίας από βάση στην Τουρκία.

Άλλα δύο F – 15, από τα 7 συνολικά τέτοια αεροσκάφη της αεροβατικής ομάδας των «Τουρκικών Αστεριών» της πολεμικής αεροπορίας, πέταξαν πάνω από το χώρο της παρέλασης κάνοντας επιδείξεις, όπως μεταδίδει ο κυπριακής «Φιλελεύθερος». Τα 7 αεροσκάφη της αεροβατικής ομάδας βρίσκονται σταθμευμένα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και το απόγευμα στις 6 θα κάνουν επίδειξη πάνω από το μνημείο του Ατατούρκ στην Κερύνεια.

Πάνω από την παρέλαση πέταξαν και ελικόπτερα Κούγκαρ που ήταν σταθμευμένα σε βάση ελικοπτέρων στο κατεχόμενο Κρινή της Κερύνειας.

Απών ο Ακιντζί

Το δικό του μήνυμα έστειλε με την επιλογή του να μη δώσει το παρών ο πρώην τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος απουσίαζε από την εξέδρα των επισήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Αμμοχώστου βρίσκονται δύο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με τριτοετείς φοιτητές της αντίστοιχης σχολής του πανεπιστημίου του τουρκικού ΥΠΑΜ ενώ στο λιμάνι της Κερύνειας έχουν πλεύσει μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Ολονυχτία στο Πέντε μίλι

Μπροστά από το καράβι – μουσείο της απόβασης στο Πέντε Μίλι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ η ολονύκτια «Σκοπιά μέχρι την αυγή» με την συμμέτοχή εκατοντάδων ατόμων που έφεραν τουρκικής σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτος. Κάποιοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, αλλά όχι της Κύπρου.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024