Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα χρέη περίπου 1 δισ. ευρώ για προμήθειες ιατροτεχνολογικών ειδών

Νέα χρέη περίπου 1 δισ. ευρώ για προμήθειες ιατροτεχνολογικών ειδών

Συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) για τα θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων

Χρέη ύψους 900 εκατ. ευρώ έχουν τα νοσοκομεία για ιατροτεχνολογικά προϊόντα που προμηθεύτηκαν τους τελευταίους 10 μήνες, με τις οφειλές αυτές να παρουσιάζουν ανοδική τάση. Επιπλέον των προμηθειών αυτών, άλλα 50-60 εκατ. ευρώ οφείλονται εξαιτίας εκτάκτων προμηθειών σε υλικά που δεν έχουν τιμολογηθεί ακόμη και μπορεί να παραμείνουν ατιμολόγητα μέχρι και ένα έτος αργότερα.

Η επαναδημιουργία χρεών από τα νοσοκομεία, αλλά και τα προβλήματα με τις προμήθειες των νοσοκομείων για υλικά, λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού και ελλιπούς προγραμματισμού, συζήτησαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) Δημήτρη Νίκα και Κώστα Μαριάκη, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΙΒ: Αξιολόγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων βάσει ποιοτικών κριτηρίων

Η υπουργός σημειώνοντας πως γνωρίζει το θέμα, δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι ροές των αποπληρωμών, ενώ ειδικά για το θέμα των ατιμολόγητων υλικών που εντοπίζονται στα νοσοκομεία Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων και στο Ιπποκράτειο, η λύση θα αναζητηθεί σε επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των διοικητών των παραπάνω νοσοκομείων, με τους διοικητές των ΥΠΕ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΦ: Σχεδιασμός βάσης δεδομένων για ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Σε ότι αφορά τις ψηφιακές εφαρμογές του τομέα υγείας, οι εκπρόσωποι του ΣΕΙΒ δήλωσαν πως ο Σύνδεσμος μπορεί να παρέχει τεχνογνωσία. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί συνάντηση για συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Μεταρρύθμισής και του ΣΕΙΒ, την οποία θα συντονίσει η κα Λίλιαν Βιλδιρίδη Γενική Διευθύντρια του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Διαβάστε επίσης: «Καμπανάκι» για ελλείψεις ιατρικών προϊόντων σε χρονίως πάσχοντες

Στη σύσκεψη σχολιάστηκε θετικά η καλή συνεργασία του ΣΕΙΒ με την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ και επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας των εκπροσώπων του ΣΕΙΒ με την ηγεσία του Υπουργείου, στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων για τη διαρκή επικαιροποίηση και την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024