Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Τα ακριβά γούστα του Τούρκου προέδρου και της γυναίκας του που προκαλούν την οργή του τουρκικού λαού

Ερντογάν: Τα ακριβά γούστα του Τούρκου προέδρου και της γυναίκας του που προκαλούν την οργή του τουρκικού λαού

Τη στιγμή που ο λαός του πλήττεται οικονομικά, με πολλά νοικοκυριά να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, ο Τούρκος πρόεδρος και η γυναίκα του δεν διστάζουν να προκαλούν με τα ακριβά τους γούστα, στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το προεδρικό ζεύγος Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τις πανάκριβες επιλογές του, σε ό,τι αφορά προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν διστάζει να επιδεικνύει δημοσίως, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης γνωρίζει την δεινή οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των τούρκων πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα γυαλιά ηλίου μάρκας Cartier, αξίας 55.000 τουρκικών λιρών, δηλαδή 3.150 ευρώ. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι παντόφλες που φορούσε ο τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία είναι του οίκου Prada και αγγίζουν την τιμή των 610 ευρώ.

Το θερινό παλάτι των 11.000 τ.μ

Τα ακριβά γούστα του Ερντογάν δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν φυσικά μόνο στην ένδυση. Πέρυσι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από την έπαυλη του τούρκου προέδρου στην περιοχή της Μαρμαρίδας, στα παράλια της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για ένα κτίριο με εμβαδόν 11.000 τ.μ που περιλαμβάνει 300 δωμάτια, ιδιωτική παραλία, πισίνες και αίθουσες συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης το κόστος κατασκευής του θερινού παλατιού φτάνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν από τον προϋπολογισμό της τουρκικής προεδρίας.

Η Εμινέ και η τσάντα των 50.000 ευρώ

Σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, το ντύσιμό της ολοκληρώνεται με ένα πανάκριβο αξεσουάρ που συνήθως θα είναι η αγαπημένη της τσάντα Birkin, του οίκου Hermes αξίας 50.000 ευρώ. Η Εμινέ Ερντογάν έχει επικριθεί αρκετές φορές για τις ακριβές επιλογές της.

Πέρυσι, με αφορμή το συνέδριο των G20 στη Ρώμη, η πρώτη κυρία της Τουρκίας εμφανίστηκε ξανά με μια πανάκριβη τσάντα από δέρμα μοσχαριού μάρκας Valextra αξίας περίπου 2.600 ευρώ. Αν και ίσως πρόκειται για την πιο φτηνή τσάντα που έχει κρατήσει η πρώτη κυρία της Τουρκίας, τα σχόλια στα social media είχαν την τιμητική τους και πάλι.

Ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά: «Κάνει όσο και το αυτοκίνητο που θέλω».

Το «χρυσό» τσάι

Η Εμινέ Ερντογάν έχει αδυναμία και στο ακριβό τσάι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λευκό τσάι που προτιμά κοστίζει 1.800 δολάρια το κιλό και προτιμά να το πίνει στα χρυσά σερβίτσια που διαθέτει το Λευκό Παλάτι.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024