Ρέθυμνο: Νέα πυρκαγιά στις Μέλαμπες – Μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Σακτούρια
Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή του Ρεθύμνου.
-
ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της κυβέρνησης Τραμπ – Οι λόγοι της παραίτησης
-
Global Sumud Flotilla: Στην Αθήνα οι 19 που κρατούνταν στο Ισραήλ – Μικρή ένταση στο «Ελ. Βενιζέλος»
-
Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική – Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 49χρονο πεζό
-
Γιορτή σήμερα 23 Μαΐου - Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης, σε περιοχή που δεν είχε καεί τις προηγούμενες ημέρες.
Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που παρέμεναν εκεί υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων, λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων.

Εκκένωση οικισμών
Ο δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων. Κάτι που έγινε μέσω του «112» της Πολιτικής Προστασίας.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
? Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Σακτούρια & #Κάτω_Σακτούρια #Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς #Άγιο_Παύλο & #Ακουμιανή_Γυαλιά
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/162IAiegfw@pyrosvestiki
— 112 Greece (@112Greece) July 18, 2022
«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια. Βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα», ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης στο cretapost.gr.
Στην περιοχή εκκένωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι από τη μεγάλη πυρκαγιά της Παρασκευής κάηκαν 15.000 στρέμματα αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
- Z Press: Η άσκηση που «χτίζει» δύναμη
- Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές με καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσουν» την Αττική
- Κόμμα Τσίπρα: Με συνταγή Μαμντάνι: Πόρτα πόρτα περιοδείες μετά την ιδρυτική διακήρυξη
- Πέδρο Αλμοδόβαρ: Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε ασπίδα απέναντι στα τέρατα Τραμπ, Νετανιάχου και Πούτιν
- Από την Ιαπωνία με αγάπη: Επτά συνήθειες που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή
- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ραντεβού στην Αθήνα με τον Γρύπα Πολεμιστή
- Αναδρομικά και για εργαζόμενους συνταξιούχους – 2.500 ευρώ κατά μέσο όρο
- Μία βουτιά στα βάθη της «ανδρόσφαιρας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jonathan-borba-96sMAeI8g3E-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Βόλος: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων [σκληρές εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/adespota-skylos-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442