ΣΥΡΙΖΑ: Να ερευνήσουν οι ελληνικές αρχές όλες τις πτυχές της πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov
Οι τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν, επίσης, ότι είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ, «που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού, που αποστέλλεται στην Ουκρανία, να καταλήξει στη μαύρη αγορά».
«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov», επισημαίνουν με κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.
Απαντήσεις σε έξι ερωτήματα
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διερευνηθούν, συγκεκριμένα, τα εξής:
«Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος;
Είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο;
Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση.
Έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος;
Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου;
Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρειών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα;».
Σημειώνουν, επίσης, ότι είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ, «που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού, που αποστέλλεται στην Ουκρανία, να καταλήξει στη μαύρη αγορά».
Και καταλήγουν πως θεωρούν «αυτονόητο» ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442