Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καβάλα: Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε το Antonov

Καβάλα: Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε το Antonov

Να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα καλούν τους πολίτες στην Καβάλα, που αναμένεται να λάβουν και μήνυμα από το 112, μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov που μετάφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της ΕΜΑΚ στην περιοχή.

Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα λίγο πριν τις 23:00.

Ειδικότερα το αεροσκάφος στο οποίο φαίνεται να επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος, και ξεκίνησε από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία, μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου (dangerous goods), γεγονός που σημαίνει ότι μετά το ατύχημα και τη φωτιά απελευθερώνονται τοξικά αέρια στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου drone έκανε κατόπτευση του τόπου της συντριβής, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πιάσουν δουλειά οι πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν το είδος του επικίνδυνου φορτίου που μετέφερε.

Απομάκρυση πυροσβεστών από το σημείο

Εκτός από την εντολή στους κατοίκους να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να μην κάνουν χρήση κλιματιστικών, ζητήθηκε και η άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ An-12, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Μάλιστα, λίγο πρις τις 2:30 αποφασίστηκε να σταλεί στους κατοίκους και μήνυμα από το 112.

Όπως είπε ο κ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο της πτώσης αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του ατυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Sports in

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για όσα έγιναν στο Μπριζ-ΠΑΟΚ

Η απάντηση της UEFA στον Στέλιο Αγγελούδη για όσα συνέβησαν στον αγώνα Μπριζ-ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024