Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου: Εκκενώθηκε χωριό - Στη μάχη και εναέρια μέσα

Φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου: Εκκενώθηκε χωριό – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν εγκαίρως τη φωτιά, με το φόβο να μην επεκταθεί προς τον οικισμό του Ορνέ.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις του Ρεθύμνου, ενώ σπεύδουν και Πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στο σημείο έχει ξεκινήσει να επιχειρεί ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού, ενώ καταφτάνουν δύο ακόμη, για να ενισχύσουν την μάχη των πυροσβεστών. Σημειώνεται , οτι την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, ανάμεσα στα χωριά Κρύα Βρύση και Ορνές, στα νότια του νομού Ρεθύμνης.

Ήδη έχουν σπεύσει 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματα τους και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ στο σημείο μετέβη και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

Η φωτιά ξεκίνησε σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Ορνές. Έτσι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς πολίτες.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το ελικόπτερο που έσπευσε για την από αέρος ενίσχυση της κατάσβεσης παρουσίασε πρόβλημα και αναχώρησε. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται ένα ακόμα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024