Στην Λευκορωσία σημειώθηκε χρεοκοπίασε σχέση με το εξωτερικό χρέος, ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Στις 13 Ιουλίου έληξε η περίοδος χάριτος, κατά τη διάρκεια της οποίας η Λευκορωσίαέπρεπε να καταβάλει το ποσό των 22,9 εκατομμυρίων δολαρίων για τα δεκαετή ευρωομόλογα Belarus-27. Το υπουργείο Οικονομικών της Λευκορωσίας πραγματοποίησε την πληρωμή σε εθνικό νόμισμα, εξαιτίας της οποίας οι κάτοχοι των ομολόγων δεν μπορούσαν να λάβουν πληρωμές.
Όπως επισημαίνει ο οίκος Moody’s η απόσβεση του συναλλαγματικού χρέους με λευκορωσικά ρούβλια συνιστά χρεοκοπία.
Η Λευκορωσία ακολουθώντας την Ρωσία αποφάσισε να πληρώσει το εξωτερικό της χρέος σε εθνικό νόμισμα στα τέλη Ιουλίου. Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας χαρακτήρισε την απόφαση της αυτή αναγκαστικό μέτρο, αφού οι συμμετέχοντες του συστήματος δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρως και εμπρόθεσμα την καταβολή των πληρωμών σε όλους του κατόχους ευρωομολόγων.
Στις 22 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο θεσπίζεται η νέα προσωρινή διαδικασία για τις πληρωμές των ευρωομολόγων σε ρούβλια. Ο οίκος Moody’s δήλωσε στις 28 Ιουνίου ότι η Ρωσία έχει αθετήσει την πληρωμή των ευρωομολόγων της. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι κάτοχοι του κρατικού χρέους της Ρωσίας δεν έλαβαν τις πληρωμές των κουπονιών για δύο ευρωομόλογα ύψους 100 εκατ. δολαρίων μέχρι τη λήξη της περιόδου χάριτος των 30 ημερών στις 27 Ιουνίου.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας