Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομάν Πολάνσκι: Εισαγγελέας ζητά να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της υπόθεσης βιασμού ανήλικης

Ρομάν Πολάνσκι: Εισαγγελέας ζητά να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της υπόθεσης βιασμού ανήλικης

Ο σκηνοθέτης διέφυγε στη Γαλλία πριν την εκδίκαση της ποινής

Το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες δεν θα αντιτίθεται πλέον στη δημοσιοποίηση εγγράφων, που αφορούν στην υπόθεση βιασμού κατά του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο την Τρίτη.

Ο George Gascón, είπε ότι το γραφείο του είχε ανακαλέσει τη θέση του και ζήτησε να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην αναπληρωτή εισαγγελέα Roger Gunson στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να επανεξεταστεί η υπόθεση εναντίον του 88χρονου σκηνοθέτη για την υπόθεση βιασμού προ 45 ετών.

«Για χρόνια, αυτό το γραφείο παλεύει με την αποσφράγιση πληροφοριών που το θύμα και το κοινό έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν», είπε ο Gascón για την υπόθεση, η οποία ανέφερε ότι έχει περιγραφεί από τα δικαστήρια ως «μία από τις πιο μακροχρόνιες υποθέσεις στην ιστορία της ποινικής δικαιοσύνης στην Καλιφόρνια».

Φυγάς της δικαιοσύνης

«Μετά από προσεκτική εξέταση των επιθυμιών του θύματος, τις μοναδικές και έκτακτες περιστάσεις που οδήγησαν στη (κατάθεση του Gunson) και τη δέσμευσή μου για διαφάνεια και λογοδοσία για όλους στο δικαστικό σύστημα, το γραφείο μου αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να συμφωνήσει την αποσφράγιση αυτών των εγγράφων».

Ο σκηνοθέτης, είπε ο Gascón, παρέμεινε φυγάς της δικαιοσύνης και θα πρέπει να παραδοθεί στο ανώτατο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες για να καταδικαστεί.

Ο Πολάνσκι, παραδέχτηκε τον Αύγουστο του 1977 ότι ανάγκασε τη Samantha Geimer, η οποία ήταν 13 ετών τότε, να κάνει σεξ μαζί του. Ο σκηνοθέτης ομολόγησε την ενοχή του σε μία κατηγορία για παράνομη σεξουαλική επαφή με ανήλικο, αλλά διέφυγε στη Γαλλία πριν από την εκδίκαση της ποινής και έκτοτε είναι φυγάς.

Πώς αποφεύγει τη σύλληψη

Από την πλευρά του και ο σκηνοθέτης αναζητούσε εδώ και καιρό τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, με τα οποία πιστεύει ότι θα βοηθήσει την υπόθεσή του και θα του επιτρέψει να επιστρέψει τελικά στις ΗΠΑ χωρίς να συλληφθεί.

Σε μια επιστολή προς το γραφείο του εισαγγελέα, η Geimer, η οποία ζήτησε να απορριφθεί η υπόθεση εναντίον του Πολάνσκι, ζήτησε επίσης από το γραφείο του εισαγγελέα να «ρίξει μια νέα ματιά» στην υπόθεση και να διερευνήσει το φερόμενο δικαστικό παράπτωμα.

Ο Πολάνσκι ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Σάρον Τέιτ πριν από τη δολοφονία της από τον Μάνσον το 1969.

Τα τελευταία χρόνια, ο Πολάνσκι, ο οποίος έχει παραδεχτεί την έλξη του για έφηβες, έχει έρθει αντιμέτωπος με καταγγελίες από τουλάχιστον άλλες πέντε γυναίκες που λένε ότι ο σκηνοθέτης τους επιτέθηκε σεξουαλίκά όταν ήταν έφηβες. Μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Πολάνσκι της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 10 ετών.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024