Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αναπτύσσει τον πύραυλο Zmeevik - Ο υπερηχητικός δολοφόνος των αεροπλανοφόρων

Ρωσία: Αναπτύσσει τον πύραυλο Zmeevik – Ο υπερηχητικός δολοφόνος των αεροπλανοφόρων

Ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος Zmeevik αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό και είναι σχεδιασμένος για να καταστρέφει μεγάλους επιφανειακούς στόχους, κυρίως αεροπλανοφόρα.

Στη Ρωσία, «από πολύ καιρό» εργάζονται για την ανάπτυξη του υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου Zmeevik προς το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγές.

Καταστροφή αεροπλανοφόρων

«Ο βαλλιστικός πύραυλος Zmeevik με υπερηχητικό εξοπλισμό μάχης αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό. Είναι σχεδιασμένος για να καταστρέφει μεγάλους επιφανειακούς στόχους, κυρίως αεροπλανοφόρα», δήλωσε μια από τις πηγές του πρακτορείου.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί «ένα επικίνδυνο» όπλο – Εχει την ισχύ μιας πυρηνικής βόμβας

Σύμφωνα με το TASS, ο Zmeevik είναι παρόμοιος με τους κινεζικούς πυραύλους DF-21D και DF-26, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 4.000 km.

Το νέο υπερόπλο ενδέχεται να ενισχύσει τις παράκτιες πυραυλικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα NPO Mashinostroeniya αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του TASS.

Αυτή η στρατιωτική βιομηχανία παράγει τον αντιπλοϊκό πύραυλο Zircon (πύραυλος κατά πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων), τον εξοπλισμό μάχης Avangard για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους UR-100N UTTKh και Sarmat, καθώς και άλλα όπλα.

Ο Sarmat

Στα μέσα Μαΐου, ο διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία περίπου 50 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους «Sarmat» με πυρηνική ικανότητα έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Ο Sarmat (φωτογραφία, επάνω), γνωστός και ως Satan II, έχει βεληνεκές 18 χιλιάδων χιλιομέτρων και μπορεί να οπλιστεί με πυρηνικές κεφαλές, κάτι που θα επέτρεπε στη Ρωσία να χτυπήσει στόχους σε όλο τον κόσμο, εξαπολύοντας επιθέσεις και στους δύο πόλους. Ο πρώτος Sarmat θα σταθμεύσει στην περιοχή Κράσνογιαρσκ.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μπορούσε να διαπεράσει κάθε είδους άμυνα και να αναγκάσει τα έθνη να «σκεφτούν δύο φορές» την περίπτωση επίθεσης στη Ρωσία.

«Το νέο σύστημα έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα μέσα πυραυλικής άμυνας. Δεν υπάρχει ανάλογο στον κόσμο και δεν θα υπάρξει για πολύ καιρό», είπε ο Πούτιν.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024