Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες επιθέσεις κατά αστέγων στη Νέα Υόρκη: Άγνωστος μαχαίρωσε τρία άτομα

Νέες επιθέσεις κατά αστέγων στη Νέα Υόρκη: Άγνωστος μαχαίρωσε τρία άτομα

Γίνονται έρευνες

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάνει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος μαχαίρωσε τρεις αστέγους – σε διαφορετικά περιστατικά – σκοτώνοντας τον έναν εξ αυτών.

Οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών φαίνεται ότι χρησιμοποίησε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο στις επιθέσεις του.

Η Αστυνομική Διευθύντρια της Νέας Υόρκης, Keechant Sewell,έκανε λόγο για «παράλογες πράξεις σε βάρος ανυπεράσπιστων ανθρώπων».

Η πρώτη επίθεση κατεγράφη στις 5 Ιουλίου, όταν ο άγνωστος στοχοποίησε και μαχαίρωσε έναν 34χρονο άστεγο, που κοιμόταν σε παγκάκι. Το θύμα ξύπνησε καθώς ένιωσε έναν πόνο στο στομάχι, περπάτησε λίγο και στη συνέχεια περιστατικός κάλεσε την αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τα πλάνα από τις κάμερες στην περιοχή κατέγραψαν τις κινήσεις ενός άνδρα με μαύρο φούτερ και κουκούλα, φωτεινά νέον αθλητικά παπούτσια και γκρι σακίδιο πλάτης. Καβαλούσε ποδήλατο το οποίο χρησιμοποιούσε το θύμα. Μάλιστα, πήρε και την τσάντα του αστέγου και την πέταξε σε κοντινή περιοχή, όπου και βρέθηκε. Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού δεν κατεγράφη.

Στις 8 Ιουλίου, κάμερες «συνέλαβαν» τον ύποπτο να κοιτάζει επίμονα έναν 59χρονο καθώς κοιμόταν. Έβαλε μία μάσκα, τον μαχαίρωσε και έφυγε περπατώντας.

Το τρίτο θύμα δέχθηκε επίθεση στις 11 Ιουλίου σε γήπεδο μπάσκετ, όπου είχε ξαπλώσει. Ξύπνησε τα ξημερώματα καθώς ένιωσε ένα τσίμπημα στο πλευρό του. Είδε τον δράστη και άρχισε να τον κυνηγά, αλλά δεν μπόρεσε να τρέξει πολύ λόγω του τραύματός του.

Τον περασμένο Μάρτιο είχαν καταγραφεί κι άλλες επιθέσεις κατά αστέγων, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν έναν άνδρα ονόματι Gerald Brevard, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον πυροβολισμό πέντε ατόμων, ένας εκ των οποίων πέθανε.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024