Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους εργαζόμενων

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους εργαζόμενων

Η κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και ιδιαιτέρως τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης, αποτελούν βασικά σημεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η στάση του κόμματος στο ν/σ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο το υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Διαβάστε επίσης: Ελληνοαμερικανική επένδυση 400 εκατ. δολαρίων στα Ναυπηγεία

Από τι θα εξαρτηθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν αναλυτικά για τις θέσεις τους σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης και τα αιτήματά τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν τη θέση ότι η στάση του κόμματος στο προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από:

Α) Την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Β) Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και ιδιαιτέρως τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης.

Γ) Τη βιωσιμότητα του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης, προκειμένου αυτή να συμβάλλει στην ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά και της άμυνας της πατρίδας μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, συντονιστής ΕΠΕΚΕ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας, ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης, ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τομεάρχης Ναυτιλίας, ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, ο Χάρης Μαμουλάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην Υπουργός Άμυνας.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024