Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δομές υγείας και έργα υποδομής, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Λέρο

Δομές υγείας και έργα υποδομής, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Λέρο

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λέρου είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα, αρμοδιότητας και μη της Περιφέρειας, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Το σύνολο των θεμάτων που αντιμετωπίζει η Λέρος, με έμφαση στον τομέα της υγείας και στα έργα υποδομής, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξέτασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του, προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του χθες, Τρίτη, στο νησί και σε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου ήταν ο πρώτος σταθμός του Περιφερειάρχη, τον οποίον συνόδευε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Θεμέλαρος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Παπασταματίου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Στο πλαίσιο της δέσμης των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, για να στηρίξει τις δομές του εθνικού συστήματος υγεία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς και ίδιους πόρους, το Νοσοκομείο της Λέρου έχει  σήμερα 34 γιατρούς και νοσηλευτές, η μισθοδοσία των οποίων χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, καθώς επίσης και η προμήθεια κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως ενός νέου, υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νησιώτες της Λέρου και των γειτονικών νησιών που επίσης εξυπηρετεί.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια δημοπρατεί άμεσα για λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Λέρου ένα έργο κτιριακών παρεμβάσεων ύψους 4,0 εκ. ευρώ και εξασφάλισε ήδη την χρηματοδότηση για τις μελέτες ενός επιπλέον έργου κτιριακών παρεμβάσεων ύψους 5,0 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, να ακούσει τις ενδιαφέρουσες ιδέες τους και για τη συνέχεια, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους του Νοσοκομείου, όπου λειτουργούν τα νέα μηχανήματα.

«Σήμερα βρεθήκαμε στην Λέρο και ξεκινήσαμε τις επαφές μας από το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου. Κρίσιμος εξοπλισμός και γιατροί και νοσηλευτές, μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας, έχουν ήδη εξασφαλισθεί και λειτουργούν και υπηρετούν, αντίστοιχα.

Με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο μας Γιάννη Θεμέλαρο, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου και να ακούσουμε τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ιδέες τους και για τη συνέχεια.  Συνεργασίες μεταξύ 2ης ΥΠΕ, Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, Διοίκησης Νοσοκομείου και Περιφέρειας, όταν και όπου υπάρχει έδαφος και διάθεση, είναι δημιουργική διέξοδος σε πολλά ζητήματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Λέρου, με τον Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια και τους συνεργάτες του και σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν σχετικά με την πορεία των έργων:

  • Το Οδικό δίκτυο ξεκινά τον Σεπτέμβριο.
  • Ο ΧΥΤΥ και η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) δημοπρατούνται άμεσα μόλις δοθεί στην Περιφέρεια η έγκριση στα τεύχη δημοπράτησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Το Αγκυροβόλιο στα Άλιντα επίσης δημοπρατείται τέλη Σεπτεμβρίου μετά τις αναγκαίες διορθώσεις στην μελέτη και την αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του έργου με πόρους της Περιφέρειας
  • Ο Οδοφωτισμός δημοπρατείται εντός των προσεχών 15 ημερών
  • Η  αναγκαία παρέμβαση στο λιμάνι του νησιού θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.
  • Το Φράγμα θα εξετασθεί εξ αρχής για να μπορέσει να λειτουργήσει υποστηρικτικά και στην ύδρευση.
  • Ο φωτισμός του γηπέδου θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας
  • Η  παρέμβαση στο Λακκί στο «Λέρος» θα τρέξει από το Υπουργείο Πολιτισμού ευθύς μόλις διευθετηθεί διοικητικά από πλευράς Δήμου, που ήδη το δρομολόγησε, η διοικητική απεμπλοκή του έργου.
  • Η Ανακύκλωση έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
  • Η δράση των Βιοαπόβλητων αναμένεται να εγκριθεί, επίσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εντός του Ιουλίου.
  • Το νέο Νηπιαγωγείο στο Λακκί θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το νέο σύγχρονο Νηπιαγωγείο, λίγους μήνες πριν από τα εγκαίνιά του.

Το Νηπιαγωγείο μελετήθηκε από τον Δήμο Λέρου και βρήκε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, με την ένταξή του, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με συνολικό προϋπολογισμό  662.840,64 ευρώ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024