Κοροναϊός: Ο «Κένταυρος» είναι η νέα παραλλαγή της Όμικρον – Πού εντοπίστηκε
Η παραλλαγή BA.2.75 ή αλλιώς «Κένταυρος», εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου
Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής της μετάλλαξης Ομικρόν του κοροναϊού, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα και να παρακάμψει τα εμβόλια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian», ο «Κένταυρος» κερδίζει γρήγορα έδαφος στην Ινδία και έχει ήδη φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Διαβάστε επίσης: Επηρεάζει η παχυσαρκία την αποτελεσματικότητα των εμβολίων; – Τι έδειξε μεγάλη μελέτη
Η παραλλαγή BA.2.75, με το ψευδώνυμο «Κένταυρος», έχει σε περίπου 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και του Καναδά.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) τη χαρακτήρισε ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση», πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή να συνδέεται με πιο σοβαρή ασθένεια, αλλά τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί στενά τη νέα παραλλαγή, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δείγματα για να εκτιμηθεί η σοβαρότητά της.
Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια από το σημερινό στέλεχος της Όμικρον, η οποία ωστόσο θα είναι πιο ήπια από τις προηγούμενες Δέλτα και Άλφα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που νοσούν θα εμφανίσουν συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα και γρίπη. Οι επικεφαλής της υγείας εξακολουθούν να τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας, είναι ο εμβολιασμός.
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442