
ΕΕ: Να δοθούν κίνητρα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην πορεία προς την ένταξή τους προτείνει η Σλοβενία
Τι πρότεινε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την επιβράβευση χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την πρόοδο που σημειώνουν στην πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ, προκειμένου να τους δώσει κίνητρα για να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν έναν μακρινό και απαιτητικό στόχο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Τι χρησιμοποίησε ως παράδειγμα
Ο Ρόμπερτ Γκόλομπ, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά ενεργειακά έργα μόλις εφαρμόσει πλήρως όλους τους ενεργειακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής εξάρτησης, ο Γκόλομπ υπογράμμισε την ανάγκη «πράσινης στροφής» στην Ευρώπη. «Πρέπει να συνδέσουμε τον άνεμο του Βορρά με τον ήλιο του Νότου, δημιουργώντας ένα ισχυρό και σταθερό σύστημα, ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέο Χωροταξικό: Στη Βουλή προς συζήτηση ο Κώδικας των 477 άρθρων – 17 ερωταπαντήσεις
- Τσουκαλάς: Δεν τέθηκε θέμα διαγραφής του Δούκα
- Μάικλ Τζόρνταν: Ηλιοβασίλεμα στη Μύκονο με το πολυτελές yacht αξίας 100 εκ ευρώ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω ποδηλατικού αγώνα – Οι δρόμοι που κλείνουν
- Όλα τα λεφτά για τη SpaceX ενόψει ιστορικού ντεμπούτου στη Wall Street
- Μίλτος Τεντόγλου: Ρίχνεται στη μάχη του Diamond League της Ρώμης με το βλέμμα στο απόλυτο ρεκόρ





