Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντάξει τώρα, ποιος ανατίναξε το «σατανικό» Στόουνχεντζ της Αμερικής;

Εντάξει τώρα, ποιος ανατίναξε το «σατανικό» Στόουνχεντζ της Αμερικής;

Το «Georgia Guidestones» ήταν ήδη περιτριγυρισμένο από θεωρίες συνωμοσίας - τώρα οι επικριτές αποκαλούν τη βομβιστική τους επίθεση πράξη θεϊκής παρέμβασης. OMG!

Όποιος είχε ταξιδέψει μέσω της Τζόρτζια, στον αυτοκινητόδρομο 77, λίγο καιρό πριν, μπορούσε να κάνει μια στάση στις τεράστιες γρανιτένιες πλάκες στη μέση ενός χωραφιού, ένα χαρακτηριστικό μνημείο που ονομάστηκε «το Στόουνχεντζ της Αμερικής». Τώρα, όμως, αυτό πλέον δεν υπάρχει. Νωρίς το πρωί της 6ης Ιουλίου, άγνωστοι βάνδαλοι αποφάσισαν να ανατινάξουν το μνημείο.

Η εντυπωσιακή έκρηξη, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, προκάλεσε ζημιές στο μνημείο -που επισήμως φέρει τον τίτλο «Georgia Guidestones»- σε τέτοιο βαθμό, ώστε τώρα κατεδαφίστηκε εντελώς, προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας. Το κυνήγι των υπόπτων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αν και ορισμένοι θεωρητικοί συνομοσιολόγοι φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να ψάχνουμε για υπόπτους, δηλώνοντας ότι η καταστροφή των Guidestones αποτελεί πράξη θεϊκής παρέμβασης.

Πρώτα, όμως, πρέπει να πάμε πίσω και να δούμε τι ήταν στην πραγματικότητα το Georgia Guidestones, πριν γίνει κομμάτια. Αποτελούμενο από διάφορες πλάκες γρανίτη, το μνημείο ύψους έξι μέτρων ανεγέρθηκε κοντά στο Elberton της Τζόρτζια, εκατό μίλια ανατολικά της Ατλάντα, το 1980. Το οποίο είναι κάπως απογοητευτικό αν σκεφτεί κανείς ότι το συγκρίνουν με το Στόουνχεντζ, που χρονολογείται περίπου 5.000 χρόνια πριν.

Μυστηριωδώς, οι Guidestones ήταν χαραγμένες με ένα μήνυμα σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, το οποίο μιλούσε για τον περιορισμό του ανθρώπινου πληθυσμού της Γης σε λιγότερο από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους, προκειμένου να ζούμε «σε διαρκή ισορροπία με τη φύση». Για την ιστορία να πούμε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός σήμερα υπολογίζεται σε 7,9 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση του ΟΗΕ, το 2019. Ο τύπος που παρήγγειλε το Guidestones το έκανε με ψευδώνυμο, Robert C Christian. Πιθανότατα προκαλώντας τις συγκρίσεις με το Στόουνχεντζ, λειτουργούσαν επίσης ως ημερολόγιο, με μια ακτίνα ηλιοφάνειας να φωτίζει τις χαραγμένες ημερομηνίες μέσα από μια στενή τρύπα στο μνημείο.

Δεν αποτελεί έκπληξη, δυστυχώς, το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν φρικάρει στο παρελθόν σχετικά με το Guidestones, συνδέοντας την κατασκευή του με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όπως ακριβώς και τον μυστηριώδη μονόλιθο της Γιούτα που πιστεύουν ότι στάλθηκε από εξωγήινους το 2020. Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει το μνημείο ως τις «Δέκα Εντολές του Αντίχριστου», ενώ άλλοι έχουν υποστηρίξει ότι έχει σατανικές ιδιότητες. Άλλοι το έχουν συνδέσει με συντηρητικές θεωρίες για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ενώ «αντιπαγκοσμιοποιητές» το έχουν αλλοιώσει με μπογιά τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν, το 2008.

Μια ιδιαίτερα ηχηρή πολέμιος του Georgia Guidestones είναι η Kandiss Taylor, τρίτη στην προκριματική εκλογή των Ρεπουμπλικανών στις 24 Μαΐου, η οποία έκανε την αφαίρεση του μνημείου βασικό στοιχείο της καμπάνιας της, μαζί με «εκτελέσεις με εκτελεστικό απόσπασμα». Βέβαια, η Τέιλορ τοποθετήθηκε και μετά την καταστροφή τους, γράφοντας στο twitter: «Ο Θεός είναι Θεός από μόνος του. Μπορεί να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θέλει να κάνει. Αυτό περιλαμβάνει και την καταστροφή του σατανικού Guidestones».

Ο Θεός οδηγεί επίσης ένα ασημί σεντάν, προφανώς, αφού αυτό είναι το όχημα που καταγράφηκε να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος μετά την έκρηξη.

Με τα «άγνωστα άτομα» που βομβάρδισαν το Georgia Guidestones να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα, δεν έχουμε μάθει ακόμα ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από την πράξη βανδαλισμού. Είναι εξαγριωμένοι χριστιανοί, που πιστεύουν ότι αντιστέκονται στους σατανιστές; Αναρχικοί με κόκκινα πυρά, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι γκρέμισαν τις Δέκα Εντολές μιας σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης; Ίσως είναι απλώς ένθερμοι οπαδοί της Τέιλορ, εκτελώντας αυτό που η ίδια αποκαλεί εκτελεστική εντολή #10: «Μετατρέψτε το Georgia Guidestones σε σκόνη».

Όπως και να ‘χει, το 42 ετών μνημείο – το οποίο εδώ και καιρό είχε καταχωρηθεί ως τουριστικό αξιοθέατο από την κομητεία Elbert – προβλέπεται να κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να αντικατασταθεί. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ο Ρόμπερτ Κρίστιαν, ο εμπνευστής του, είναι εδώ για να δώσει τα χρήματα.

*Mε στοιχεία από dazeddigital.com

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024