
Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν για το «χάρτη Μπαχτσελί» στα τουρκικά ΜΜΕ
Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας
Το μήνυμα ελήφθη. Τουλάχιστον από τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης. Ο λόγος για το τουίτ – απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον «χάρτη Μαχτσελί» των Γκρίζων Λύκων, που βάζει τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κάδρο της ακραίας επίθεσης στην Ελλάδα.
Τουρκικά ΜΜΕ όπως η Cumhuriyet σημειώνουν την απάντηση της Αθήνας, ως αντίδραση Μητσοτάκη στον Μπαχτσελί σημειώνοντας χαρακτηριστικά το ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός εάν ο χάρτης αποτυπώνει μια τουρκική προβοκάτσια ή τον πραγματικό στόχο της χώρας.
«Διπλωματική κρίση»
Στην εθνικιστική και επίσης αντιπολιτευόμενη Σοζτζού σημειώνεται ότι η φωτογραφία του Μπαχτσελί πυροδότησε διπλωματική κρίση, αυξάνοντας την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Καμία επίσημη αντίδραση
Επί του παρόντος ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, είτε σε επίπεδο προεδρίας είτε σε επίπεδο υπουργείο Εξωτερικών για την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ανάρτηση Μητσοτάκη
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του σημείωνε: «Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα «καταβροχθίστηκαν» από την Τουρκία. Όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταία καμώματα του κατώτερου εταίρου του στον συνασπισμό».
Take a good look at this map. Crete, Rhodes, Lesvos, Chios, Samos all consumed by Turkey. Α fever dream of extremists or Turkey’s official policy? Another provocation or the true goal?
President Erdogan must make his position clear on his junior coalition partner’s latest antics. pic.twitter.com/hX4sSZ924j— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 11, 2022
- Τζο Έστερχαζ: «Το νέο Βασικό Ένστικτο θα φέρει εγκεφαλικά» – Ο προβοκάτορας του Χόλιγουντ επιστρέφει
- Σλάβκο Βίντσιτς: Ο εφιάλτης του διαιτητή του τελικού του Μουντιάλ στη «βίλα των οργίων» και η πορεία προς την καταξίωση
- Πώς ο τουρισμός θρέφει την ακρίβεια – Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες ως δομικός παράγοντας του πληθωρισμού
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει




