Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maneskin: Χαμός στη Ρώμη με τη συναυλία - Ανησυχία για διασπορά με τους 70.000 χωρίς μάσκα

Maneskin: Χαμός στη Ρώμη με τη συναυλία – Ανησυχία για διασπορά με τους 70.000 χωρίς μάσκα

Φόβοι για διασπορά του κοροναϊού μετά τη μεγάλη συναυλία των Maneskin στη Ρώμη

Η συναυλία των Maneskin συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στη Ρώμη. Εν μέσω αυξητικών τάσεων στα κρούσματα στην Ιταλία, και όχι μόνο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η συναυλία μπορεί να ενισχύσει περισσότερο τη διασπορά καθώς 70.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το αγαπημένο τους συγκρότημα χωρίς μάσκα.

Το βράδυ του Σαββάτου (09.07.2022), όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ στην Ιταλία, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Τσίρκο Μάσιμο για την συναυλία των νικητών του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision του 2021. Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί επιστήμονες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας των Maneskin για να αποφευχθεί η πιθανότητα διασποράς του κοροναϊού.

Οι αρχές είχαν ζητήσει να αναβληθεί

Η δημοτική Αρχή της Ρώμης, ωστόσο, αποφάσισε ότι η συναυλία έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Μιλώντας για την συναυλία των νικητών της Eurovision του 2021, ο υφυπουργός Υγείας Πάολο Σιλέρι, υπογράμμισε ότι «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα».

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν, τελικά, ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεατών ετοιμαζόταν να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ- ποπ συγκροτήματος χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας: ούτε χρήση μάσκας ούτε τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη «θωράκισης» κατά της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024