Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσα χρήματα βάζει στα ταμεία του ο Παναθηναϊκός από τον Μακέντα

Πόσα χρήματα βάζει στα ταμεία του ο Παναθηναϊκός από τον Μακέντα

Η διαφαινόμενη πώληση του Φεντερίκο Μακέντα στην Ανκαραγκουτσού φέρνει χρήματα στον Παναθηναϊκό, που η λογική λέει ότι θα τα… ρίξει για μεταγραφές

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (10/7) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της πώλησης του Φεντερίκο Μακέντα στην Ανκαραγκουτσού, καθώς από το πρωί θα ξεκινήσει ο τελικός κύκλος διαπραγμάτευσης της πλευράς του ιταλού επιθετικού με τη διοίκηση της τουρκικής ομάδας, αφού ο παίκτης έχει πάρει το ΟΚ από τον Παναθηναϊκό και είναι στη γειτονική χώρα για τις τελικές συζητήσεις.

Ο σύλλογος της Άγκυρας προσφέρει διετές συμβόλαιο στον 31χρονο φορ με «καθαρές» αποδοχές 850.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 900.000 ευρώ για τον δεύτερο, συν μπόνους για την επίτευξη συμμετοχών και στόχων, όπως για παράδειγμα η παραμονή της νεοφώτιστης Ανκαραγκουτσού στην τουρκική Superlig κ.λπ.

Από εκεί και πέρα προβλέπεται ένα πολύ σημαντικό μπόνους προς τον εκπρόσωπο του Μακέντα (έως 300.000 ευρώ), αλλά και ένα ποσό από 250.000 έως 300.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό (ως «πακέτο» με κάποια μπόνους), ως transfer fee για την πώληση του ιταλού άσου.

Το πιο σημαντικό όφελος για τους Πράσινους, ωστόσο, εφόσον ο Μακέντα πει το «ναι» και ολοκληρωθεί εντός της ημέρας η μεταγραφή, είναι πως θα απαλλαγούν από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, το οποίο (με βάση την ανανέωση που έγινε το Σεπτέμβριο του 2020) περιλαμβάνει σημαντική αύξηση και φθάνει τις 750.000 ευρώ.

Μαζί δε με την εφορία το όλο ποσό ανεβαίνει στις 961.000 ευρώ, και συνειδητοποιεί κανείς πως, εάν τελειώσει η συγκεκριμένη μεταγραφή του Μακέντα στο τουρκικό κλαμπ, το συνολικό όφελος του Παναθηναϊκού από τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεπεράσει το 1,2 εκατ. ευρώ.

Ποσό που θα «ρίξει» εκ νέου στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες (ως έξτρα χρήματα μαζί με το προϋπολογισμένο μπάτζετ) για τη μεταγραφική του ενίσχυση.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024