Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη φορά κάμπινγκ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να «επιβιώσεις» στη φύση

Πρώτη φορά κάμπινγκ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να «επιβιώσεις» στη φύση

Φτιάξε τη λίστα, φόρα το χαμόγελό σου και ζήσε το!

Το κάμπινγκ είναι μια τελείως διαφορετική εναλλακτική διακοπών. Όσοι το προτιμούν κάθε καλοκαίρι γνωρίζουν έχει δυσκολίες και ότι απαιτεί καλή προετοιμασία. Πρόκειται όμως για μία εμπειρία που αξίζει να τη ζήσεις έστω και για μία φορά.

Φέτος που το κόστος των διακοπών είναι δυσβάσταχτο αρκετοί είναι αυτοί που θα δοκιμάσουν το κάμπινγκ και… θα «αναμετρηθούν» με τα στοιχεία της φύσης. Αν ανήκεις σε αυτούς ή απλά θες να δοκιμάσες τη φάση, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Είμαστε σίγουροι ότι παραμονή σου στη σκηνή θα σου μείνει αξέχαστη! Και μιας και αναφέραμε τη σκηνή, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Η διαμονή

Αν και το ελεύθερο κάμπινγκ παραμένει τεχνικά παράνομο στη χώρα μας, η αλήθεια είναι πως πολλά είναι τα νησιά όπου η διανυκτέρευση «κάτω από τα αστέρια» παραμένει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αναλόγως την τοποθεσία, οι τοπικές αρχές δείχνουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ανοχή προς τους κατασκηνωτές. Το Αγκίστρι, η Νίσυρος, η Ανάφη, η Εύβοια είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που έχεις αν θες να πας κάπου ελεύθερα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχει εξοπλιστεί με τη δική σου σκηνή πριν πας εκεί.

Αν επιλέξεις να περάσεις τις διακοπές σου σε κάποιο οργανωμένο κάμπινγκ τότε ο χώρος σίγουρα θα σου παρέχει σκηνή, ωστόσο μπορείς να έχει και τη δική σου.

Πριν διαλέξεις τι σκηνή θα πάρεις, υπολόγισε τα άτομα που θα είστε μαζί και σιγουρέψου ότι χωράνε όλοι. Επίσης αν είσαι αρχάριος, προτίμησε να πάρεις μία σκηνή τύπου igloo, που είναι πιο απλή στο στήσιμο.

Τοποθεσία

Ωραία πήγες. Πού στήνεις; Αρχικά, πρέπει να προσέξεις να μην είναι κατηφορικό το έδαφος. Επιπλέον, καλό θα ήταν η σκηνή να είναι αντίθετα από την πλευρά που ανατέλλει ο ήλιος για να μην ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί. Το έδαφος δεν πρέπει να έχει πολλές πέτρες και κλαδιά ενώ και η τοποθεσία και να μην είναι τελείως απομονωμένη.

Αποσκευές

Όσο για το τι πρέπει να έχεις μαζί σου; Φυσικά μαγιό και τα ρούχα σου, ένα φουσκωτό στρώμα, ένα στρώμα με αφρολέξ ή έναν υπνόσακο, για τον ύπνο, το μαξιλάρι σου, πετσέτες και τα προσωπικά σου ήδη.

Επίσης, μην ξεχάσεις φακό και μπαταρίες, σουγιά, ένα φορητό ψυγειάκι και καρεκλάκια για να μπορείς να κάθεσαι έξω από τη σκηνή. Τέλος, βάλε οπωσδήποτε στα πράγματά σου ένα μικρό φαρμακείο με είδη πρώτης ανάγκης, αντικουνουπικό και αντηλιακό.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024