Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας συνεπάγονται καταστροφική αύξηση τιμών για τους καταναλωτές

Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας συνεπάγονται καταστροφική αύξηση τιμών για τους καταναλωτές

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι «η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές - χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές», όπως είπε χαρακτηριστικά - «συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η συνέχιση της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές, πλήττοντας τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη με ακόμη υψηλότερες τιμές.

«Ναι, γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», ανέφερε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Νέο ενεργειακό όπλο κατά της Ευρώπης

«Πάντως, αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των ενεργειών θα είναι μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην spot αγορά και μια αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές», προσέθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε, μάλιστα, πως «όλα αυτά δείχνουν, για άλλη μια φορά, ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν».

Και προειδοποίησε ότι «η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές – χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές», όπως είπε χαρακτηριστικά – «συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

«Η Δύση ενεργεί ως επιτιθέμενη εδώ και δεκαετίες – Προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε και πάλι διατυπώσει απειλές προς τη Δύση, που δεν είχαν καμία σχέση, όμως, με τις οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων στη Ρωσία και για εκείνους που τις επιβάλλουν.

«Ακούμε ότι θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης – Τι να πούμε εδώ; Ας προσπαθήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά συνολικά την Δύση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας στην Κρατική Δούμα την Πέμπτη, επαίνεσε την κυβέρνηση της χώρας του για την επιτυχία της να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων.

Η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τόνισε, μάλιστα, πως η Δύση απέτυχε να εξαπλώσει τη διχόνοια και να προκαλέσει χάος στη Ρωσία «και δεν θα μπορέσει να το κάνει στο μέλλον, καθώς «το έθνος διατήρησε με επιτυχία την οικονομία και τη σταθερότητά του ανέπαφη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε πως «η Δύση ενεργεί ως επιτιθέμενη εδώ και δεκαετίες. Προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε, επίσης, ότι οι προσπάθειες της Δύσης «να επιβάλει την ολοκληρωτική ‘παγκόσμια τάξη’ και την ‘κουλτούρα ακύρωσής’ της σε άλλα έθνη, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν».

«Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη στα σοβαρά», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024