Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε βάση νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών - Ποια είναι τα Air Tractors

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε βάση νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών – Ποια είναι τα Air Tractors

Τα αεροσκάφη Air Tractors χαρακτηρίζονται για τη μεγάλη διάρκεια παραμονής στον αέρα και αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο σχέδιο δασοπυρόσβεσης.

Ένα μεγάλο όπλο στη μάχη με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές έχει στη διάθεσή του πλέον το Πυροσβεστικό Σώμα για την εναέρια πυρόσβεση.

Η απόκτηση των 15 πυροσβεστικών αεροσκαφών Air Tractors (11 αμφίβια και 4 με τροχούς), θα καλύψει σε ένα μεγάλο μέρος τα κενά που υπάρχουν.

Μαζί με τα θρυλικά και… γερασμένα Canadair, τα αεροσκάφη τύπου PZL και τα ελικόπτερα, τα Air Tractors εκμεταλλεύονται τη μεγάλη διάρκεια πτήσης, αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων νερού, καθιστώντας τα πιο ευέλικτα.

Παράλληλα, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος εκμεταλλεύεται τα νέα αυτά αεροσκάφη για εναέριες περιπολίες, καθώς και για άμεση προσβολή του όποιου πύρινου μετώπου υπάρξει, βοηθώντας έτσι τις επίγειες δυνάμεις.

Διασπορά… αεροσκαφών

Στον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας και της δράσης του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος υπήρξε πρόβλεψη για τη διασπορά των αεροσκαφών.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο άμεση η κάλυψη όλων των περιοχών της χώρας. Έτσι έξι Air Tractors εδρεύουν στο Τατόι, τρία στη Ρόδο, δύο στο Βόλο, δύο στην Ανδραβίδα και δύο στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θράκη

Τα δύο αεροσκάφη που βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην ακριτική Θράκη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την περιοδεία του στη Ροδόπη και τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Ο κ. Μητσοτάκης, βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Έλληνες και ξένους (Καναδούς) πιλότους των αεροσκαφών.

Για το θέμα είχε αναφερθεί και σε πρόσφατη συνέντευξή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «κάναμε μία πολύ ειλικρινή “ακτινογραφία” των αδυναμιών μας και αλλάξαμε δραστικά και ουσιαστικά τον μηχανισμό και στον τομέα της πρόληψης και στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών και στο κομμάτι της ταχύτητας με την οποία προμηθευτήκαμε περισσότερα εναέρια μέσα και στα ζητήματα της επικοινωνίας τα οποία κι αυτά έχουν την σημασία τους όταν διαχειρίζεσαι τέτοιες φυσικές καταστροφές».

«Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας, αλλά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έχουμε κάνει το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να θωρακίσουμε τη χώρα, απέναντι όμως -θα το τονίσω- σε φυσικά φαινόμενα τα οποία μερικές φορές ξεπερνούν και χώρες οι οποίες είναι πολύ πιο πλούσιες και ενδεχομένως καλύτερα οργανωμένες από μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024