Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας χρόνος Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ο σκόρερ, το ΟΑΚΑ και το όνειρο του ΝΒΑ

Ένας χρόνος Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ο σκόρερ, το ΟΑΚΑ και το όνειρο του ΝΒΑ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποχαιρετά τον Ολυμπιακό

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στις 23 Αυγούστου 2021 με μια λιτή ανακοίνωση ερχόταν στον Ολυμπιακό για να πάρει το ρόλο που αγαπάει περισσότερο. Εκείνον του σκόρερ. Ο άλλοτε γκαρντ του Όρεγκον προερχόταν από μια αρκετά καλή σεζόν με τη Μακάμπι, εκεί όμως η συνύπαρξή του με τον Σκότι Γουίλμπεκιν τον έβγαζε… δεύτερο στη μαρκίζα. Ο Γουίλμπεκιν ήθελε την πρωτοκαθεδρία. Και την είχε.

Ο ομογενής γκαρντ βρήκε ένα περιβάλλον στο λιμάνι φτιαγμένο και ραμμένο στα δικά του μέτρα. Μια ομάδα δεμένη, με ρόλους διακριτούς, που ήθελε να επιστρέψει στους τίτλους μετά το 2016 στην Ελλάδα και στα πλέι-οφ της EuroLeague μετά το 2018. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την τρέλα ενός σκόρερ στο ρόστερ του. Και τη βρήκε στα χέρια του. Στοιχεία που αρέσουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η σεζόν ξεκινά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να είναι «καυτός». Στην κανονική περίοδο της Α1 τελειώνει με 11 πόντους μέσο όρο με 52,63% στα δίποντα και 42,34% στα τρίποντα.

Η εμφάνιση ωστόσο που… πατάει το κουμπί της εκτόξευσης έρχεται στην Κρήτη, στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τον Ολυμπιακό στα σχοινιά, ο Ντόρσεϊ πετυχαίνει τρία κρίσιμα τρίποντα, τελειώνει με 21 πόντους συνολικά, δίνει το τρόπαιο στον Ολυμπιακό. Και αναδεικνύεται MVP του τελικού.

Εμφάνιση που είχε συνέχεια στα στα πλέι-οφ της EuroLeague. Με τον Ολυμπιακό να… ρολάρει, ο Ντόρσεϊ κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις και σφραγίζει με δικό του τρίποντο τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό με 94-88 κάνοντας το 3-2 στη σειρά, που σήμαινε την επιστροφή των Ερυθρόλευκων στα Final 4.

Η συνέχεια; Είχε ελληνικά πλέι-οφ (10,25 πόντους μέσο όρο) και το… αποκορύφωμα μιας σεζόν καριέρας για το διεθνή γκαρντ. Εκεί που του αρέσει να παίζει, στο ΟΑΚΑ, ο Ντόρσεϊ στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό γυρίζει μόνος του το -14 του πρώτου ημιχρόνου. Τέσσερα τρίποντα, 17 πόντοι και… πρωτάθλημα που επισφραγίστηκε λίγες ημέρες μετά στο ΣΕΦ. Με δική του υπογραφή…

Όμως, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει μυαλό αμερικάνου μπασκετμπολίστα και όχι Έλληνα, που πολλές φορές πηγαίνει με το συναίσθημα. Τον ενδιέφερε πάντα το ΝΒΑ και αν δεν το έβρισκε θα έκλεινε σε ομάδα που θα του πρόσφερε το καλύτερο οικονομικά συμβόλαιο. Και αφού στο τέλος της σεζόν έμενε ελεύθερος, στον Ολυμπιακό ήταν γνωστό ότι δύσκολα θα παρέμενε στο λιμάνι. Έτσι φθάσαμε στο σήμερα, όπου ενημέρωσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους πως θα συνεχίσει εκεί όπου πάντα ήθελε όπως κάθε Αμερικάνος: στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024