Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Scorpions: Aφιέρωσαν στην Ουκρανία το «Wind of Change» - Σείστηκε το ΟΑΚΑ

Scorpions: Aφιέρωσαν στην Ουκρανία το «Wind of Change» – Σείστηκε το ΟΑΚΑ

Οι Scorpions έκαναν μια ιστορική συναυλία στο ΟΑΚΑ

Οι Scorpions ήρθαν στην Αθήνα. Ναι, ξανά. Και θα έρθουν ξανά. Όσο βλέπουν 30.000 ανθρώπους με τα κινητά στα χέρια να παραληρούν με το «Black Out» και να ερωτεύονται με το «Send me an angel» θα έχουν κάθε λόγο να το κάνουν.

Οι Γερμανοί έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό  και όσο και να απορούν κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να το τιμήσουν. To live που έκαναν το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ είναι για αυτό η καλύτερη επιβεβαίωση. Αν και το στάδιο δεν βοήθησε στο ζεστό κλίμα και το σχεδόν 40λεπτο κενό ανάμεσα στον Alice Cooper και στους Scorpion «κρύωσε» το κοινό, όταν βγήκαν στη σκηνή ήταν όλα στη θέση τους.

Εκείνοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με μια φαντασμαγορική παραγωγή και εμείς από κάτω τους αποθεώσαμε όπως τους έπρεπε. Ο Μίκι Ντι ήταν σίγουρος ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς με τα ντραμς του στημένα κυριολεκτικά σε βάθρο και εκείνον να δίνει ρέστα με ένα σόλο που θα μείνει στην ιστορία.

Ο ελληνικής καταγωγής ντράμερ των Motorhead αντιμετωπίστηκε από το υπόλοιπο γκρουπ σαν… θεός και το ελληνικό κοινό ήξερε πολύ καλά ποιον έχει την τύχη να απολαύσει ζωντανά.

Το δυνατό μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές, ήταν όταν το συγκρότημα, μαζί με τους 30.000 θεατές, αφιέρωσαν στην Ουκρανία το «Wind of Change», του οποίου οι στίχοι έχουν αλλάξει, μετά την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Άπαντες τραγουδούσαν με όλη τους την ψυχή, ενώ στο τέλος του τραγουδιού σείστηκε ολόκληρο το στάδιο από τα χειροκροτήματα.

Αλλαγμένο «Wind of Change»

Όσοι παρακολουθούν στενά το συγκρότημα περίμεναν με αγωνία να ακούσουν την διαφορετική εκδοχή του Wind of Change που οι Scorpions είχαν παρουσιάσει σε άλλες χώρες.

Το κομμάτι που γράφτηκε ένα χρόνο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου είναι το σήμα κατατεθέν μιας εποχής κοινωνικών αλλαγών στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το κομμάτι ύμνος για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, που άντεξε 30 χρόνια, ήρθε η ώρα να αλλάξει.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανάγκασε το γκρουπ να αλλάξει τους στίχους που ο Μάινε έγραψε στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου του ιστορικού 1989.

Ο frontman των Scorpions είχε δηλώσει ότι πια είναι αδύνατον να μιλάει για ρομαντική Ρωσία με στίχους για την περεστρόικα και την μπαλαλάικα, για αυτό αποφάσισε να τους αλλάξει.

«Now listen to my heart / It says Ukrainia / Waiting for the wind to change» είναι οι νέοι στίχοι του τραγουδιού που γοήτευσαν την Αθήνα και έκαναν το κοινό να ξεσπάσει σε παρατεταμένο χειροκρότημα, φόρο τιμής στον ουκρανικό λαό που βασανίζεται.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024