Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Πολιτιστικό κέντρο που η αρχιτεκτονική του θυμίζει ποτάμι

Κίνα: Πολιτιστικό κέντρο που η αρχιτεκτονική του θυμίζει ποτάμι

Το νέο κτίριο φιλοξενεί χώρους πολιτισμού και δραστηριοτήτων αναψυχής για τους κατοίκους της Jinghe της κινέζικης επαρχίας Shaanxi.

Ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό κτίριο δημιουργήθηκε πρόσφατα στη μακρινή Κίνα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects (ZHA) ανέλαβε έπειτα από διαγωνισμό το σχεδιασμό του πολιτιστικού κέντρου Jinghe New City Culture & Art Centre στην κινέζικη επαρχία Shaanxi.

Το νέο κτίριο φιλοξενεί χώρους πολιτισμού και δραστηριοτήτων αναψυχής για τους κατοίκους της Jinghe. Η μορφή του κέντρου μιμείται το φυσικό τοπίο της περιοχής, με μακριές γραμμές που θυμίζουν το ποτάμι Jinghe που διασχίζει τις κοιλάδες και τα βουνά της επαρχίας.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα φτιάξεις τον κήπο σου εύκολα και οικονομικά

Η διαμόρφωση του πρωτότυπου κτιρίου

Ακολουθώντας τη ρυμοτομία της πόλης, το πολιτιστικό κέντρο περιλαμβάνει μια νέα βιβλιοθήκη πολυμέσων, ένα κέντρο τεχνών, στούντιο και εκθεσιακούς χώρους. Οι χώροι αυτοί συνδέονται μεταξύ τους μέσω υπερυψωμένων κήπων και μονοπατιών, ενώ το κτίριο συνδέεται και με εμπορικές και κατοικημένες περιοχές της πόλης και θα έχει απευθείας πρόσβαση σε ένα σταθμό μετρό που αναμένεται να χτιστεί στα επόμενα χρόνια.

Στη βιβλιοθήκη πολυμέσων μπορεί κανείς να βρει χώρους για ανάγνωση, αλλά και ταράτσες με θέα όλη την πόλη. Στο συγκεκριμένο χώρο η εικονική πραγματικότητα και η τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακά στοιχεία.

Το πολιτιστικό κέντρο της Jinghe περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά, σύστημα συλλογής του νερού της βροχής και φυσικό σύστημα εξαερισμού. Το αρχιτεκτονικό γραφείο σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει περισσότερα υλικά τοπικής προέλευσης, ώστε να πετύχει τα 3 αστέρια της πιστοποίησης του προγράμματος Green Building της Κίνας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024