Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτησε Fiorano το αγωνιστικό της Ferrari για το Le Mans

Πάτησε Fiorano το αγωνιστικό της Ferrari για το Le Mans

Shakedown στην πίστα του Fiorano για το ιταλικό hypercar με το οποίο η Ferrari θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής του 2023

Η Ferrari έχει μακρά παράδοση στο πρωτάθλημα αντοχής και στην πίστα του Le Mans και σκοπεύει να τη συνεχίσει, ξεκινώντας τις δοκιμές εξέλιξης για το νέο αγωνιστικό hypercar στην πίστα του Fiorano.

Tην αγωνιστική περίοδο του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής του 2023 η Ferrari θα έχει να αντιμετωπίσει στην κατηγορία των Hypercar το Peugeot 9X8 αλλά και τους αντίστοιχου διαμετρήματος και κατηγορίας εκπροσώπους των Cadillac, Toyota, Glickenhaus και Porsche. Να σημειωθεί ότι στο ρόστερ θα προστεθούν από το 2024 οι Alpine αλλά και το αντίπαλο ιταλικό δέος, Lamborghini αυξάνοντας το ενδιαφέρον για το Maranello και τον ανταγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό πρωτότυπο που έκανε τα πρώτα του βήματα στην ιταλική πίστα, σε αντίθεση με την Peugeot, η Ferrari φαίνεται να διατηρεί την επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα η οποία μάλιστα συνοδεύεται από δύο σταθερά διπλά πτερύγια στην κορυφή της οροφής.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι κατά πόσο στην αθέατη πλευρά του hypercar θα βρεθεί ένα υβριδικό σύνολο με πρωταγωνιστή ένα V12 κινητήρα ή με ένα V6 στα πρότυπα της 296 GTB. Οι πρόσφατες πληροφορίες πάντως συγκλίνουν προς την εκδοχή των 12 κυλίνδρων με ηλεκτρική επικούρηση.


Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ferrari, Antonello Coletta δήλωσε με αφορμή την έναρξη των δοκιμών εξέλιξης «πρόκειται για μια συναρπαστική στιγμή, την οποία περίμεναν τόσο οι άνθρωποι που εργάστηκαν για το project όσο και οι λάτρεις της φίρμας. Το να μπορείς τελικά να δεις και να αγγίξεις το αποτέλεσμα μηνών δουλειάς, σχεδιασμού, εξέλιξης και προσομοιώσεων μας δίνει νέα ενέργεια και κίνητρο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχουμε επιτύχει και παρόλο που προς το παρόν, η αισθητική και η σχεδίαση του LMH θα κρύβεται πίσω από καμουφλάζ στην φάση των δοκιμών, σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για μια αυθεντική Ferrari».
Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του ιταλικού hypercar, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν, στο Bahrain.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024