Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βεστάγκερ δεν έθεσε θέμα ελληνικής Δικαιοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Βεστάγκερ δεν έθεσε θέμα ελληνικής Δικαιοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε ερώτηση του «Βήματος», το γραφείο της Εκτελεστικής Αντιπρόεδρου της Κομισιόν διέψευσε κατηγορηματικά το χθεσινό δημοσίευμα του «Euractiv» σύμφωνα με το οποίο η Βεστάγκερ έθεσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό θέμα αποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βεστάγκερ δεν συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

Αυτή την απάντηση έδωσε επισήμως έπειτα από ερώτηση του «Βήματος» η Αριάνα Ποντέστα, εκπρόσωπος Τύπου για θέματα ανταγωνισμού στο γραφείο της  Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ερωτηθείσα σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Euractiv», σύμφωνα με το οποίο η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύρια αρμοδιότητα την ψηφιακή εποχή και τον ανταγωνισμό, έθεσε Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα αποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δανή Επίτροπος εφέρετο να έχει θίξει το θέμα της ανάγκης άμεσης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, δεδομένου ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων πολλές επενδύσεις μένουν στον αέρα.

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι η κυρία Βεστάγκερ συνέδεσε το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη με την εκταμίευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ωστόσο, η κατηγορηματική διάψευση από το γραφείο της δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024