Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης στο Economist: Δεν θα επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να επιλέγουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρώπη

Μηταράκης στο Economist: Δεν θα επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να επιλέγουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρώπη

Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει περισσότερους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, όμως, και αυτό είναι το τελευταίο και ισχυρότερο μήνυμα που εκπέμπω, με κανέναν τρόπο δε μπορούμε να επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να αποφασίσουν ποιοί είναι αυτοί που θα έρθουν να ζήσουν στην Ευρώπη» τόνισε ο Μηταράκης στο Συνέδριο του Economist

“Η Ευρώπη μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα σε ότι αφορά την παροχή ανθρωπιστικών διαδρόμων, όμως πρέπει να το κάνουμε αυτό με τρόπο οργανωμένο, με κανόνες”, επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στο 26ο Συνέδριο του Εconomist, με θέμα ”Αντιθέσεις, Μεταρρυθμίσεις, και Επιτεύγματα σε ένα κόσμο που αλλάζει”.

“Τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, προφανώς όχι χωρίς συνέπειες για τις τοπικές μας κοινωνίες. Οι ανησυχίες αυξάνονται, πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, λόγω της παράνομης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο, όταν αποφασίσαμε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία, να ανοίξουμε τα σύνορά μας και να παρέχουμε προστασία σε όλους τους Ουκρανούς που είχαν εκτοπιστεί από τον πόλεμο”, τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε επίσης: Αύξηση κατά 50% των μεταναστευτικών ροών από το καλοκαίρι του 2020 – Τι είπε ο Πλακιωτάκης

Επιπλέον, σημείωσε πως “οφείλω να σας πω ότι μετά την κατάρρευση της Κυβέρνησης της Καμπούλ, η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που προσέφερε άμεσα δυνατότητα μετεγκατάστασης σε Υπουργούς, μέλη του Κοινοβουλίου, δικαστές από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα. Μιλώ για τις γυναίκες. Είχαμε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα 850 άνθρωποι ήρθαν απευθείας, δε μιλάω για δέσμευση, ήταν αφίξεις, ήρθαν. Ίσως να ήμασταν και ο μεγαλύτερος συμμετέχων στην ανθρωπιστική βοήθεια προς το Αφγανιστάν για τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων. Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει περισσότερους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, όμως, και αυτό είναι το τελευταίο και ισχυρότερο μήνυμα που εκπέμπω, με κανέναν τρόπο δε μπορούμε να επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να αποφασίσουν ποιοί είναι αυτοί που θα έρθουν να ζήσουν στην Ευρώπη”.

Η στάση της Τουρκίας

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε στον Μάρτιο του 2020, όταν: “η Τουρκία έκανε μια οργανωμένη προσπάθεια να εκμεταλλευθεί την φιλόξενη πολιτική της Ε.Ε. ως προς την μετανάστευση. Αυτό κατέστη ακόμη πιο κρίσιμο, λόγω της αναθεωρητικής της ρητορικής στη συνέχεια”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Μηταράκης κατέληξε ότι “πρέπει να είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Η προστασία των συνόρων είναι υποχρέωση και δικαίωμα για τα κράτη στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Δεν θα επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να επιλέξουν ποιος θα εισέλθει στην περιοχή.”.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024