Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διέλυσαν δημοτικό σχολείο στον Μαραθώνα

Διέλυσαν δημοτικό σχολείο στον Μαραθώνα

Εικόνες διάλυσης αντίκρισαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Μαραθώνα πριν λίγες ημέρες, μπαίνοντας στις αίθουσες διδασκαλίας. Η διευθύντρια του σχολείου κάνει έκκληση στους υπαίτιους να μην το επαναλάβουν.

Ξανά και ξανά βανδαλισμοί σε σχολείο του Δήμου Μαραθώνα, με αποτέλεσμα τον λογαριασμό να τον πληρώνουν οι δημότες και η ψυχολογία των παιδιών. Δύσκολα μπορεί κάποιος πλέον να αναφέρει Δήμο της χώρας που να μην έχει βανδαλιστεί κάποιος δημόσιος χώρος και κάποιο δημοτικό κτίριο.

Η αυτοδιοίκηση χωρίς δημοτική αστυνομία, σχολικούς φύλακες, συστήματα συναγερμών και άλλα μέσα αποτροπής, όσο και αν θέλει, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κύμα βανδαλισμών. Χρήματα απαιτούνται για όλα τα παραπάνω και έως ότου δοθούν και αξιοποιηθούν σε θέματα ασφάλειας και μόνο αυστηρά, θα παραμένουμε θεατές του ίδιου έργου.

Με αφορμή τους βανδαλισμούς η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα κας. Ξηρογιάννη έστειλε το δικό της μήνυμα για τις πρόσφατες καταστροφές στο σχολικό κτίριο:

«Θα ήθελα να απευθύνω θερμή παράκληση σε όλους εκείνους οι οποίοι προκαλούν καταστροφές στο Σχολείο μας ή σε οποιοδήποτε Σχολείο να το σκεφθούν δυο και τρεις φορές παραπάνω πριν το επιχειρήσουν ξανά.

Το Σχολείο, όπως και να το κάνουμε, συνδέεται άρρηκτα με την αθωότητα, με τις παιδικές φωνές και τα γέλια, την ασφάλεια , την ανεμελιά, τις αναμνήσεις των μεγαλύτερων από τα σχολικά τους χρόνια! Κάθε καταστροφή σε αυτόν τον ιερό χώρο είναι προσβολή απέναντι στην ίδια τη φυσική τάξη των πραγμάτων.

Εμείς θα αποκαταστήσουμε πάλι τις ζημιές, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Όμως, την πληγή στην ψυχή των μικρών παιδιών που αντίκρισαν σήμερα το πρωί, 28-06-22, αυτή την εικόνα του Σχολείου τους, ποιος θα την αποκαταστήσει;

Και βεβαίως, η πληγή θα μπορούσε να είναι και στο σώμα τους, αφού αυτοί που προκάλεσαν τις  καταστροφές, είχαν αφήσει πεταμένα γυαλιά κάτω στο προαύλιο και τις βρύσες να τρέχουν και να έχουν πλημμυρίσει όλο το προαύλιο.

Ευτυχώς που πήγε νωρίς το πρωί η κα Πολίτη , η καθαρίστρια του Σχολείου ,και μάζεψε τα γυαλιά και έκλεισε τις βρύσες και η κα Ιωαννίδη, η φύλακας, η οποία μας ενημέρωσε για το περιστατικό. Για το νερό που σπαταλήθηκε άσκοπα, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή μας νιώθουμε ,επίσης, θλίψη. Γιατί όλα όσα έγιναν εχθές το βράδυ στο χώρο του Σχολείου μας ήταν θλιβερά και πρέπει να πάψουν να συμβαίνουν.

Ευχαριστώ!»

Διαβάστε εδώ τι έγινε πριν λίγο καιρό στο γυμναστήριο της Αφετηρίας Μαραθώνα

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024