Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμια: Σήμερα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή;

Πανεπιστήμια: Σήμερα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή;

Διορθώσεις πριν από την κατάθεση

«Τρέχουν» οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για να ολοκληρώσουν τις δεκάδες διορθώσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες στο σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια πριν το καταθέσουν στην Βουλή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πυρετωδώς όλο το Σαββατοκύριακο για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις διατάξεις του στην τελική τους μορφή σήμερα, ώστε να κατατεθεί ως το βράδυ στην Βουλή.

Ο σχεδιασμός αυτός, εάν τηρηθεί, θα επιτρέψει την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων την Πέμπτη και την συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12 με 14 Ιουλίου.

Ωστόσο, οι διορθώσεις είναι πολλές (λάθη σε προθεσμίες, διατάξεις που θέλουν αλλαγή, ανατροπές που προέκυψαν από την δημόσια διαβούλευση) καθώς τα άρθρα του νομοσχεδίου ξεπερνούν τα 340, οπότε είναι υπό αμφισβήτηση το αν θα τηρηθούν τελικά οι παραπάνω προθεσμίες.

Όλα αυτά ενώ οι αντιδράσεις για το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ που εισηγείται ο νόμος συνεχίζονται με την Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) να καλεί τους συλλόγους της ανα την χώρα «σε αγωνιστική ετοιμότητα» «προειδοποιώντας για απεργία/αποχή και κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου» εάν τελικά το νομοσχέδιο κατατεθεί στην Βουλή σήμερα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι σύλλογοι διδασκόντων σε αρκετά πανεπιστήμια της χώρας.

Κατά τα άλλα στο νομοσχέδιο δεν αλλάζει τίποτα στην σύνθεση των νέων Συμβουλίων διοίκησης που εισηγείται (6μελη εκλεγμένα από καθηγητές του κάθε ΑΕΙ που θα επιλέγουν 5 εξωτερικά και όλοι μαζί τον πρύτανη και πρόεδρο του μεταξύ των 6 πρώτων), ενώ πιθανότατα θα υπάρξουν αλλαγές σε μια σειρά άλλων ρυθμίσεων.

Μεταξύ αυτών θα αποσυρθεί η διάταξη που αναφερόταν στην μη νομιμοποίηση των διδασκόντων της βαθμίδας του επίκουρου καθηγητή, όπως και διατάξεις που απέκλεισαν τους αναπληρωτές καθηγητές από κάποιες θέσεις διοίκησης, τις οποίες μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024