Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ουρές στα εφημερεύοντα φαρμακεία για rapid test μέχρι αργά το βράδυ

Κοροναϊός: Ουρές στα εφημερεύοντα φαρμακεία για rapid test μέχρι αργά το βράδυ

Εντύπωση αρχικά και ανησυχία αμέσως μετά δημιουργεί η εικόνα με ουρές έξω από τα εφημερεύοντα φαρμακεία, σήμερα Κυριακή, ανθρώπων που περιμένουν να κάνουν ραπιντ τεστ.

Κομμάτι του παζλ που συμπληρώνει την εικόνα της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες, είναι οι μεγάλες ουρές έξω από τα φαρμακεία για ράπιντ τεστ.

Ακόμη και σήμερα Κυριακή, αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που αναζήτησαν εφημερεύον φαρμακείο στην περιοχή τους για να κάνουν τεστ περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους. Η εικόνα αυτή, που με την άρση των περιοριστικών μέτρων, έτεινε να εκλείψει επιστρέφει -δυστυχώς- δυναμικά.

Εκτός από αυτούς που κάνουν προληπτικά ένα τεστ γιατί αύριο, Δευτέρα, είναι από τους τυχερούς που φεύγουν για διακοπές, δυστυχώς στις ουρές αρκετοί είναι όσοι εμφανίζουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα ή μόλις πληροφορήθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Πενταψήφιοι οι αριθμοι κρουσμάτων

Η κοσμοσυρροή έξω από τα φαρμακεία συνδέεται άμεσα με την αύξηση των κρουσμάτων και λειτουργεί προς επίρρωση των επιστημόνων που μιλούν για νέα έξαρση του κοροναϊού, με αρκετούς εξ αυτών να ζητούν την επιστροφή περιοριστικών μέτρων ήδη από τώρα, πριν κορυφωθεί το νέο κύμα, ελπίζοντας ότι έτσι θα ανακοπεί η ορμή του.

Διαβάστε επίσης: Κρούσματα, εισαγωγές και θάνατοι στην Ελλάδα – Οι προβλέψεις του ECDC για τον Ιούλιο

Η επιδείνωση της εικόνας της επιδημίας του κοροναϊου, κάνει και πιο έντονους τους προβληματισμούς για την τέταρτη δόση εμβολίου, με τις πληροφορίες και τις απόψεις των ειδικών να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υποστήριξε ότι θα όλους θα τους ωφελούσε να κάνουν την αναμνηστική τέταρτη δόση του εμβολίου.

Όπως εξήγησε, «πολλοί γιατροί γεμίζουν με αμφιβολία τον κόσμο σχετικά με την 4η δόση. Αυτή τη στιγμή από τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι 40 από τους 95 είναι κάτω των 65 ετών. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, που το όφελος είναι ξεκάθαρο, και έχουμε λίγα στοιχεία για τους νεότερους ανθρώπους, που ξέρουμε ότι ωφελεί, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το ποσοστό.»

» Θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση, γιατί θα αύξανε τα αντισώματά τους, των κυττάρων που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τον ιο, δεν πρόκειται να πάθει κανένας τίποτα. Στις νέες ηλικίες, όποιος και αν κάνει την 4η δόση δεν θα πάθει τίποτα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024