Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – Κροατία 9-7: Παγκόσμια Ελλαδάρα, «βούλιαξε» τους Κροάτες και πήρε το χάλκινο

Ελλάδα – Κροατία 9-7: Παγκόσμια Ελλαδάρα, «βούλιαξε» τους Κροάτες και πήρε το χάλκινο

Η Ελλαδάρα του Θοδωρή Βλάχου «καθάρισε» με 9-7 την Κροατία στον μικρό τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.

Χάλκινη πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιου Πρωτάθλημα υγρού στίβου είναι η Εθνική Ελλάδος, η οποία με τρομερή εμφάνιση επικράτησε της Κροατίας στον μικρό τελικό με σκορ 9-7 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας μάλιστα το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου παίζοντας καταπληκτική άμυνα και έχοντας παράλληλα σε εξαιρετική κατάσταση τον τερματοφύλακά της, Παναγιώτη Τζωρτζάτο, βρήκε τις λύσεις επιθετικά και πήρε μια τεράστια νίκη παρά της απουσίες των Ζερδεβά και Παπαναστασίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η Ελλάδα ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κωνσταντίνο Κάκαρη για το 1-0. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας ξεκίνησε φουριόζα, σημειώνοντας δύο τέρματα. Το 2-0 έγινε και πάλι από τον Κάκαρη, ενώ ο Σκουμπάκης με ένα πολύ δυνατό σουτ έκανε το 3-0. Ακολούθησε ακόμα ένα γκολ του Αργυρόπουλου-Κανακάκη για το 4-0.

Έπρεπε να περάσουν 12,5 αγωνιστικά λεπτά για τους Κροάτες ώστε να σκοράρουν με τον Μπούκιτς και να μειώσουν σε 4-1. Ο Φουντούλης έφερε τη διαφορά ξανά στα τέσσερα γκολ για το 5-1, ενώ ο Φάτοβιτς έκανε το 5-2. Ο Τζωρτζάτος απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισαν οι αντίπαλοι, ενώ ο Ζούβελα μείωσε κι άλλο σε 5-3 με το φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου.

Η άμυνα της Ελλάδα συνέχιζε να είναι εξαιρετική, ενώ επιθετικά μπόρεσε να βρει λύσεις με τον Αργυρόπουλο-Κανακάκη και τον Βλαχόπουλο, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να καταφέρνει να κλείσει το τρίτο οκτάλεπτο στο +3 με το πίνακα να γράφει 8-5. Με μία περίοδο να απομένει.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Έλληνες διεθνής δεν άφησαν περιθώρια στους Κροάτες να πιστέψουν ότι μπορούν να φτάσουν σε μια ενδεχόμενη ανατροπή, σκόραραν ένα αλλά καθοριστικό τέρμα με τον Γενηδουνιά και έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 9-7 που χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη χώρα μας.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024