Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δορυφόροι και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών

Δορυφόροι και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών, εξασφάλισε ένα σύστημα πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, που αξιοποιεί δεδομένα από δορυφόρους και τα οποία επεξεργάζεται τεχνητή νοημοσύνη.

Ένα καινοτόμο σύστημα που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να προβλέψει την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς καλωσορίζει ο Δήμος Αχαρνών, τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Η «έξυπνη» δασική επιτήρηση ξεκινά από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το σύστημα αυτό διατίθεται χωρίς κόστος για τον Δήμο Αχαρνών και έγκειται στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες τα οποία κατά την επεξεργασία τους, μπορούν να εντοπίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

H συλλογή δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης θα γίνεται, όπως αναφέρει ο Δήμος, από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες της ESA, της NASA, και από το σύνολο των δορυφόρων

Αξίζει να σημειωθεί πως η συλλογή των στοιχείων θα πραγματοποιείται με σύγχρονες υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και προηγμένων εφαρμογών Γεωπαρατήρησης (Advance GIS). Στη διαδικασία θα περιλαμβάνονται δώδεκα παράμετροι ανάλυσης εδάφους, κλίματος και υψηλής ακρίβειας μετεωρολογικών δεδομένων.

Κάθε εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών θα παραλαμβάνει αναλυτική και λεπτομερή «πρόβλεψη» για τις επόμενες επτά ημέρες με τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024