Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O επικεφαλής σχεδιασμού της DS αντίθετος με τις πολλές οθόνες

O επικεφαλής σχεδιασμού της DS αντίθετος με τις πολλές οθόνες

Ο Τhierry Metroz, επικεφαλής σχεδιασμού της γαλλικής φίρμας, χαρακτηρίζει «λίγο χαζή» την τάση τοποθέτησης ολοένα περισσότερων και μεγαλύτερων οθονών στο εσωτερικό των αυτοκινήτων

H παρουσία οθονών αφής και μη αποτελεί σίγουρα μία από τις νεότερες και πιο διαδεδομένες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και  ιδίως στα “υψηλά κλιμάκια” των premium κατασκευαστών έχει μετατραπεί σε μια μάχη μεγέθους, κρίνοντας από τις αντίστοιχες εξελίξεις στην Hyperscreen της Mercedes EQS  και του BMW Theatre Screen της Σειράς 7 για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της DS ωστόσο, Thierry Metroz δείχνει να έχει διαφορετική άποψη καθώς όπως δήλωσε: «οι πολλές οθόνες μπορεί να αποτελούν την τάση αυτή τη στιγμή, ωστόσο το βρίσκω λίγο χαζό να μην έχεις ταμπλό, μόνο μια μεγάλη οθόνη, και αυτό είναι κάτι που δεν εκφράζει την φιλοσοφία μας στην DS».

Για την ακρίβεια όπως διευκρίνισε ο ίδιος θα ήθελε να εξαλείψει όλες τις οθόνες από τα μελλοντικά μοντέλα της DS.

«Ο στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε όλες τις οθόνες από τα εσωτερικά των μελλοντικών αυτοκινήτων μας. Το πρόβλημα με τις οθόνες είναι ότι όταν τις σβήνεις μένεις με μια τετράγωνη μαύρη επιφάνεια γεμάτη δαχτυλιές. Δεν το βρίσκω καθόλου σέξι και καθόλου premium», πρόσθεσε ο Τ. Metroz.

Βέβαια όπως παραδέχεται και o ίδιος το παραπάνω σκεπτικό είναι μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς εξίσου σημαντική είναι και η σωστή πληροφόρηση του οδηγού. Όπως αποκάλυψε η DS ήδη αναζητά νέες τεχνολογίες οι οποίες όπως σημειώνει θα είναι λιγότερο παρεμβατικές στη σχεδίαση και θα αποπνέουν περισσότερη «γαλήνη» για τον οδηγό.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024