Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το άγνωστο περιστατικό με τον ήρωα ποδοσφαιριστή

Το άγνωστο περιστατικό με τον ήρωα ποδοσφαιριστή

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου τη κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Ήταν το τέταρτο πρωτάθλημα τα τελευταία πέντε χρόνια για τους “Σίτιζενς” του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ωστόσο, είχε και πολύ άγχος στο φινάλε, αφού σφραγίστηκε στην τελευταία αγωνιστική και φυσικά, αυτό έκανε τους φίλους της ομάδας να ξεσπάσουν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο ματς με την Άστον Βίλα. Τα στοιχήματα σε εκείνο το παιχνίδι έδιναν και έπαιρναν, αφού την ίδια ώρα και η Λίβερπουλ είχε ελπίδες με στραβοπάτημα της Σίτι, να κατακτήσει τον τίτλο. Στην Ελλάδα οι… γνώστες επιλέγουν Sportingbet , μία στοιχηματική εταιρεία με ιστορία και γερό brand. Βέβαια αυτά που μετράνε στην… τελική είναι οι καλές αποδόσεις, οι γρήγορες πληρωμές και η ασφάλεια, 3 πράγματα για τα οποία η Sportingbet αποτελεί… εγγύηση.

Κατά τη διάρκεια των έξαλλων πανηγυρισμών των οπαδών της Σίτι, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα και υπήρξε ένα περιστατικό που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για ένα παιδί.

Η μητέρα ενός νεαρού οπαδού των “Πολιτών” ευχαρίστησε δημόσια τον Ζοάο Κανσέλο για την προστασία του γιου της κατά τη διάρκεια της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του “Έτιχαντ” για τους πανηγυρισμούς.

Ένας νεαρός οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι που έτρεξε να μπει στο γήπεδο και να γιορτάσει μαζί με τα ινδάλματά του την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα, είπε ότι «θα μπορούσα να είχα πεθάνει» αν δεν ήταν η γρήγορη σκέψη και η υποστήριξη του Κανσέλο.

Συγκεκριμένα, ο Όλι Γκόρντον, ένας 10χρονος που πάσχει από αυτισμό, δυσπραξία και άλλες αναπτυξιακές παθήσεις και συνθήκες συντονισμού, συμμετείχε στους πανηγυρισμούς, αλλά χωρίστηκε από τον πατέρα του κατά τη διάρκεια αυτών και θα μπορούσε να είχε «πατηθεί» αν ο Πορτογάλος αμυντικός δεν είχε δημιουργήσει προστατευτική ασπίδα.

«Πηγαίνει στο γήπεδο με τον μπαμπά του αρκετά, ειδικά πρόσφατα. Έβλεπα στην τηλεόραση και είδα τον Λι να τρέχει στο γήπεδο, αλλά όχι τον Όλι. Πανικοβλήθηκε και προσπαθούσε να πιάσει τον μπαμπά του. Είδε τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα να βρίσκεται εκεί δίπλα του, μπορείτε να τον δείτε στα βίντεο. Τον τρόμαξε κάπως αυτό και είδε τον Κανσέλο και κατευθύνθηκε προς το μέρος του.

«Ο Κανσέλο τον τράβηξε μέσα, με τα δύο του χέρια γύρω του σαν μια αρκούδα αγκαλιά, φίλησε το κεφάλι του και έσπρωχνε τους ανθρώπους πίσω. Ήταν αρκετά γρήγορο, αλλά οι άνθρωποι έσπρωχναν και έσπρωχναν. Ο γιος μου ήταν τρομοκρατημένος. Δεν μπορεί να είναι μόνος του, πρέπει να τον επιβλέπουν, ήταν ατυχές που μπήκε στο γήπεδο πριν τον πατέρα του.

«Είπε ότι αν δεν ήταν ο Κανσέλο, ο οποίος δεν τον αγκάλιαζε απλώς, κρατούσε τα χέρια του γύρω του, κάτι που έδωσε χρόνο στον μπαμπά του να φτάσει εκεί. Πιέστηκε απίστευτα πάνω στο στήθος του Κανσέλο με όλους αυτούς τους άντρες να τον σπρώχνουν τριγύρω. Θα μπορούσε να ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, ένα μικρό αγόρι μόνο του στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος θα έπρεπε να τρέχει ουρλιάζοντας και να πανηγυρίζει αυτή τη νίκη, αλλά αντίθετα βρήκε χρόνο για να σταματήσει και να φροντίσει ένα μικρό αγόρι.

«Σταμάτησε τελείως για να προσέχει αυτό το αγοράκι με το οποίο δεν έχει καμία σχέση. Θα είχε ποδοπατηθεί αν δεν ήταν ο Κανσέλο».

Η μητέρα του 10χρονου Όλι πρόσθεσε ακόμη ότι «τον φίλησε στο μέτωπο και τον καθησύχασε, έβλεπε ότι ήταν φοβισμένος. Ως μαμά, 600 μίλια μακριά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Το ίδιο είπε και ο μπαμπάς του, πώς είναι δυνατό να βρεις ένα μικρό αγόρι μέσα σε μια λαοθάλασσα μεγαλόσωμων ανδρών να ουρλιάζει και να φωνάζει;

«Για ένα λεπτό όλα σταμάτησαν. Μόλις άπλωσε τα χέρια του για τον μπαμπά του, ο Κανσέλο έσπρωξε έναν άντρα για να ανοίξει ένα μονοπάτι πίσω στον μπαμπά του. Πήγε τις δουλειές του, δεν είχαμε τρόπο να τον ευχαριστήσουμε, δεν είχαμε τρόπο να ξέρει πόσο ευγνώμονες είμαστε για αυτό που έκανε.

«Είμαστε πολύ γρήγοροι ως έθνος για να παραπονεθούμε για τα πάντα, αλλά ποτέ για να επισημάνουμε κάτι καλό. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε η μητέρα του νεαρού αγοριού.

Μετά το περιστατικό, ο Όλι έγραψε στον Πορτογάλο αμυντικό της Σίτι, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, με τη μητέρα του να παραδέχεται ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ανησυχητικά διαφορετικά.

«Θα μπορούσα να είχα πεθάνει εκείνη τη μέρα, γινόταν χαμός», είπε χαρακτηριστικά ο μικρός Όλι.

«Μέσα από την καρδιά μας, δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσουμε για αυτό που έκανε. Δεν αντέχω τη σκέψη του τι θα μπορούσε να του είχε συμβεί» είπε κλείνοντας, η μητέρα του.

Αξιέπαινη ενέργεια από τον Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος απέδειξε ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ασχολούνται μόνο με το “φαίνεσθαι” στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά είναι εκεί για να βοηθήσουν απλούς ανθρώπους χωρίς να επιδιώκουν δημόσια την επιβράβευση!

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024