Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκόου Αχέντ Ιγκλς – ΠΑΟΚ 0-4: Ξεκίνημα με εύκολη νίκη

Γκόου Αχέντ Ιγκλς – ΠΑΟΚ 0-4: Ξεκίνημα με εύκολη νίκη

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη με 4-0 επί της Γκόου Αχέντ Ιγκλς στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο του βασικού στάδιου της προετοιμασίας του στην Ολλανδία.

Θετικό το πρώτο δείγμα γραφής του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά επικράτησε εύκολα 4-0 των Γκόου Αχέντ Ιγκλς, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν επί ολλανδικού εδάφους.

Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Ρικάρντο και Κωνσταντέλιας πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα του αγώνα.

Ανεπίσημο ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα για τους Κάργα, Ντάντας, Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα, ενώ υπάρχει μια μικρή ανησυχία για τον Λύρατζη, που αποχώρησε ως τραυματίας μετά από ένα χτύπημα, έχοντας πρόβλημα στον δεξί αστράγαλο.

Ο Λουτσέσκου ξεκίνησε την ομάδα του με 4-2-3-1 και επέλεξε τον Ζίβκοβιτς για τερματοφύλακα, τους Σάστρε, Παναγιώτου, Κάργα και Ράφα Σοάρες στην άμυνα, τους Ντάντας και Ντάγκλας Αουγούστο στα χαφ, τον Λάμπρου ως αριστερό εξτρέμ, τον Κουαλιάτα ως δεξί και τον Φελίπε Σοάρες σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον σέντερ φορ Νέλσον Ολιβέιρα.

Στο β’ μέρος ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε ολικό… λίφτινγκ της ενδεκάδας, βάζοντας τους Ταλιχμανίδη, Λύρατζη, Ινγκασον, Κουλιεράκη, Τσαούση, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλια, Αντρέ Ρικάρντο και Τσόλακ.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τους παίκτης του Δικεφάλου όμως να έχουν το πάνω χέρι και τον έλεγχο της μπάλας. Στο 17ο λεπτό ο Κουαλιάτα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν βρήκε συμπαίκτη, ενώ οι Ολλανδοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με ένα σουτ του Μπέρντεν.

Μετά από μια καλή στιγμή των Γκόου Αχέντ Ιγκλς, στο 29ο λεπτό, όπου ο Κάργας έκανε μια σωτήρια επέμβαση, οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Σοάρες να βρίσκει τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Πορτογάλο να πλασάρει για το 1-0 μετά από πολύ όμορφο κατέβασμα.

Αυτό ήταν και το μανδικό γκολ που χώριζε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς μπήκαν… φουριόζοι και μόλις στο 47′ έκαναν το 2-0, όταν ο Μπάκερ έβαλε αυτογκόλ μετά από σέντρα του Λύρατζη.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την κυριαρχία και στο 63ο λεπτό μετά από έναν όμορφο συνδυασμό, ο Ελ Καντουρί βρήκε τον Αντρέ Ρικάρντο και εκείνος με μια κεφαλιά έκανε το 3-0, σκοράροντας στο ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Έπειτα από 10 λεπτά οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 4-0, με τον Κωνσταντέλια να ολοκληρώνει ιδανικά μια ωραία ατομική προσπάθεια, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ένα πλασέ ακριβείας. Στο 80′ ο Λύρατζης δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 87′ οι Ιγκλς είχαν δοκάρι με τον Στάινφελερ.

Το 4-0 ήταν το τελικό σκορ της πρώτης φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ, με το επόμενο φιλικό της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 2/7, κόντρα στην Γκρόνικγεν.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Παναγιώτου, Κάργας, Ράφα Σοάρες Ντάντας, Αουγκούστο, Λάμπρου, Φελίπε Σοάρες, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Αντρέ Ρικάρντο (78′ Τζίμας), Τσόλακ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024