ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για το «Turkaegean»
Δριμεία επίθεση εξαπολύει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχετικα με το ζήτημα «Turkaegean»
«Κρεσέντο υποκρισίας» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας ότι «ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε ποτέ «Βόρεια Μακεδονία» παρέδωσε στην Τουρκία το Turkaegean».
Διαβάστε επίσης: «Τurkaegean»: ΕΔΕ διέταξε ο Άδωνις Γεωργίαδης
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, όπως έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, διέταξε ΕΔΕ για να ρίξει τις βαρύτατες και επιζήμιες ευθύνες του αλλού», καθώς «αντί να παραιτηθεί που -εν μέσω κλιμακούμενων τουρκικών απειλών στο Αιγαίο- λόγω ανικανότητάς του παρεδόθη στη γειτονική χώρα ένα όνομα το οποίο βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό, επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει επικίνδυνο προηγούμενο για τα εθνικά μας συμφέροντα, ψάχνει υπαλλήλους για να τους ρίξει την ευθύνη».
Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την κατοχύρωση από την Άγκυρα του όρου «Turkaegean»
«Διακοσμητικός υπουργός»
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη επίβλεψη ήταν από τις λίγες αρμοδιότητες που του έχει αφήσει ο κ. Μητσοτάκης, κι όμως ο κ. Γεωργιάδης εδώ και έναν χρόνο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια διαμαρτυρίας και αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «είναι γνωστό πως ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας διακοσμητικός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων» και «ίσως αυτό αποτελεί κι ένα σημείο που θα συμφωνούσαμε με τον κ. Μητσοτάκη».
«Αν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο θα είχε κάνει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Ένας τραυματίας από έκρηξη σε συνεργείο στον Κορυδαλλό
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442