Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM - Γιάννης Φωστηρόπουλος: Η «έξυπνη» πλατφόρμα για την υγεία

OT FORUM – Γιάννης Φωστηρόπουλος: Η «έξυπνη» πλατφόρμα για την υγεία

Έξυπνες λύσεις μπορούν να μεταμορφώσουν την Πόλη σε πόλο έλξης Τουρισμού αλλά και να συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Για μία νέα πλατφόρμα που λανσάρει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου και επιτρέπει στους πολίτες να ελέγχουν την υγεία τους μέσω της μιας εφαρμογής της, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος, μιλώντας στο δεύτερο OT Forum.

Η νέα πλατφόρμα ομάζεται «Smart Bear». Σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την υγεία δηλαδή μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την υγεία του μέσα από σύγχρονες και «έξυπνες» συσκευές.

Όπως είπε ο κ. Φωστηρόπουλος στόχος του προγράμματος είναι η υγιής γήρανση. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν 1000 έλληνες πολίτες εκ των οποίων οι 700 είναι από τον Δήμο του Π. Φαλήρου και οι υπόλοιποι 300 από την περιφέρεια Πελοποννήσου, να λαβουν αυτή την παροχή για να μάθουμε μέσα απο την εφαρμογή της τα αποτελέσματα.

ΟΤ Forum: Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι ένα πρόγραμμα που αφορά ουσιαστικά τους πολίτες ανω των 65 ετών. Εκτός από την Ελλάδα, παράλληλα συμμετέχουν και 6 άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της γήρανσης. Δηλαδή στο πρόγραμμα συμμετέχουν πόλη από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Όπως είπε ο δήμαρχος η χρηματοδότηση είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα βήματα συμμετοχής

Στα ΚΑΠΗ και στα δημοτικά ιατρεία έχουν μοιραστεί φυλλάδια ώστε οι άνθρωποι να λάβουν την πληροφορία και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου το πρόγραμμα αφορά έχει έξι παθήσεις: Καρδιαγγειακές παθήσεις, βαρηκοΐα, αστάθεια και καποια ψυχικά προβλήματα όπως κατάθλιψη.

Όπως ανέφερε όταν κάποιος έχει δύο από τις έξι αυτές παθήσεις είναι υποψήφιος για να μπει στο πρόγραμμα. Θα υπάρξουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έξυπνες» συσκευές που θα δοθούν στους πολίτες, εντελώς δωρεάν, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Το πρόγραμμα διαρκεί 60 μήνες. Ξεκίνησε από το 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2024 και τα αποτελεσματα θα κατατεθούν στην Ε.Ε.

Γιατί είναι «έξυπνη» πολή το Π. Φάληρο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το παλαιό Φάληρο έχει ήδη εδώ και μία 10ετία εμπλακεί σε προγράμματα υγείας. Όπως είπε το Φάληρο ήταν πιλότος για την Εύρωπη σε πρόγραμμα για τον ζαχαρώδη διαβήτη.

Στο Φάληρο επίσης όπως είπε ξεκίνησε για πρώτη φορά το gov.gr, οι ψηφιακές θυρίδες. Ήταν από τους πρώτους δήμους που εντάχθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα. Μοναδική επίσης εφαρμογή όπως είπε, είναι ότι μέσω του viber ο πολίτης λαμβάνει τα πάντα για τον Δήμο στο κινητό του όπως για παράδειγμα που γίνονται rapid test .

Υγεία και άθληση

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η πόλη έχει ένα προγραμμα για τα ηλεκτρικά ποδήλατα προκειμένου, εντελώς δωρεάν οι πολίτες να μπορούν να τα χρησιμοποιούν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 45 ποδηλάτα.

Καθαριότητα

Σχετικά με την καθαριότητα του Δήμου μίλησε για την παρακολούθηση με τους «έξυπνους καδους» όπου, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι πετυχαίνουμε εξοικονόμηση στα καύσιμα. Οι ψηφιακές εφαρμογες μας βοηθούν παρα πολύ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο δήμαρχος τόνισε «ότι η πολή δεν αρκεί να είναι έξυπνη αν οι πολίτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές και εαν δεν είναι ανθρώπινη η πόλη. Θέλουμε μια πολή φιλική και ανθρώπινη».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024