Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε τις Φυλακές Αυλώνα για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε τις Φυλακές Αυλώνα για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

«Όλοι οι άνθρωποι, όταν τους δώσεις την ευκαιρία, ανταποκρίνονται και αυτή την ευκαιρία την αξίζουν όλοι, την αξίζουμε όσοι βρεθούμε σε δύσκολη θέση», δήλωσε συγκινημένη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημόσιου ΙΕΚ, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Διαβάστε επίσης: Φυλακές Διαβατών: «Ανάσες γραφής» από μαθητές – κρατούμενους

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση με τις δημιουργίες των νέων, εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μαζί τους μια τέτοια μέρα και τους συνεχάρη για τη δημιουργικότητα, το θάρρος και την προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις συνθήκες του εγκλεισμού μέσα από τη γνώση.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Σύρος κρατούμενος αυτοκτόνησε στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η γνώση είναι δύναμη και ελευθερία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ευχήθηκε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τα σχέδιά τους για το μέλλον, όταν θα επανενταχθούν στην κοινωνία, έχοντας τα εφόδια που θα αποκτήσουν με την πολύτιμη βοήθεια του διευθυντή του Σχολείου Πέτρου Δαμιανού, των καθηγητών και των εθελοντών του Ειδικού Καταστήματος.

Ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές

«Είμαι συγκινημένη γιατί, είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι όλοι οι άνθρωποι, όταν τους δώσεις την ευκαιρία, ανταποκρίνονται και αυτή την ευκαιρία την αξίζουν όλοι, την αξίζουμε όσοι βρεθούμε σε δύσκολη θέση», τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Αντιγόνη», βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024