Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού

Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού

Με την απολογία του αναμένεται να αρνηθεί όλα όσα του αποδίδονται

Δεκαέξι μήνες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης απολογείται σήμερα το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τέσσερις υποθέσεις βιασμού .

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις τακτικούς δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους ,οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα τον κρίνουν για τις πράξεις που του αποδίδονται και φέρονται να τελέστηκαν το 2010, το 2015 και το 2018.

Μετά από μία μακρά, εξαντλητική και σε υψηλούς τόνους διαδικασία ,που ξεκίνησε στο ακροατήριο του ΜΟΔ στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου, ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αντικρούσει για πρώτη φορά δημόσια όσα τον οδήγησαν στη φυλακή και το. Έφεραν στο εδώλιο του δικαστηρίου .

Με την απολογία του αναμένεται να αρνηθεί όλα όσα του αποδίδονται. Άλλωστε έχει υποβάλει μηνύσεις για ψευδή κατάθεση σε βάρος των τριών εκ των ανδρών που ήρθαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν όσα ισχυρίστηκαν στις αρχές. Ο τέταρτος άνδρας που τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια της υπόθεσης, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα οι δικαστές να του στερήσουν το δικαίωμα παράστασης του ως πολιτικώς ενάγοντα.

Διαβάστε επίσης: Ολοκλήρωσαν οι καταθέσεις των μαρτύρων – Τη Δευτέρα απολογείται ο σκηνοθέτης

«Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είχε πει στην πρώτη τοποθέτηση του στο δικαστήριο ο Δ. Λιγνάδης μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που του αποδίδει βιασμό τριών εφήβων αγοριών και ενός νεαρού άντρα: «Δεν έχω πάει ποτέ με ανήλικο» είναι η σταθερή απάντηση του έναντι των κατηγοριών.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί είναι θύμα μίας σκευωρίας που εξυφάνθηκε στον επαγγελματικό του χώρο και έλαβε και πολιτικές διαστάσεις , αφού ήταν επιλογή της κυβέρνησης να αναλάβει, τον Σεπτέμβριο του 2019, την διεύθυνση του κορυφαίου θεσμού για την προβολή της θεατρικής Τέχνης.

Σε όλη την διάρκεια της δίκης αλλά και από την ανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια έχει αμφισβητήσει ευθέως όχι μόνο τα κίνητρα αλλά και την προσωπικότητα των καταγγελλόντων αμφισβητώντας την αξιοπιστία τους και το περιεχόμενο των καταγγελιών τους.

Η σημερινή δικάσιμος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πιο μικρή δικαστική αίθουσα του ΜΟΔ , γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι περιορισμένες οι θέσεις για τους διαδίκους, τους παράγοντες, τους δημοσιογράφους και το κοινό. Ωστόσο δεν αποκλείεται να αναζητηθεί μεγαλύτερη αίθουσα πριν ξεκινήσει η διαδικασία ή να μεταφερθεί στην πορεία , όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες και πρόθεση του δικαστηρίου είναι η απολογία να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας η απολογία του κατηγορούμενου.

Σε αυτή την περίπτωση την Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας θα αγορεύσει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024