Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αδωνις Γεωργιάδης: Πληρώνω το δάνειο που έχω πάρει με νοικοκυροσύνη

Αδωνις Γεωργιάδης: Πληρώνω το δάνειο που έχω πάρει με νοικοκυροσύνη

Πληρώνω ακόμα τόκους. Από το μνημόνιο οι τράπεζες έκαναν επέκταση των δανείων με μείωση των δόσεων» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις στα καύσιμα, τις επενδύσεις, αλλά και το στεγαστικό του δάνειο και το πόθεν έσχες.

«Το στεγαστικό δάνειό μου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική μου σταδιοδρομία. Το πήρα πριν εκλεγώ βουλευτής. Σαν δανειολήπτης είμαι πράσινος δεν έχω χάσει ούτε μία δόση. Το πληρώνω και το πληρώνω σωστά. Γιατί το πληρώνω; Γιατί τόσα χρόνια χειρίζομαι τα οικονομικά της οικογένειάς μου με νοικοκυροσύνη. Πληρώνω ακόμα τόκους. Από το μνημόνιο οι τράπεζες έκαναν επέκταση των δανείων με μείωση των δόσεων» είπε ο κ. Γεωργιάδης στο OPEN.

Τι είπε για τα κέρδη στα πρατήρια

Από τα τελευταία στοιχεία της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) προέκυψε πως το 46% των πρατηρίων είχαν παραβιάσει το περιθώριο κέρδους για τα καύσιμα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε πως οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Γερμανίας έχουν ήδη κάνει εκκλήσεις στους πολίτες για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και «πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε ένα πλαίσιο πολέμου. Το να υποκρινόμαστε ότι γίνεται πόλεμος στην Ευρώπη και δεν επηρεάζεται η ζωή κανενός μας δεν γίνεται». Στην Ελλάδα «όλα τα εργοστάσια λιγνίτη που μπορούν να λειτουργήσουν, λειτουργούν στο 100%».

Ρήτρα αναπροσαρμογής

Οσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής είπε πως στόχος είναι οι Ελληνες πολίτες να πληρώνουν αναλογικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους τους φθηνότερους λογαριασμούς. «Το κράτος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης» με την τροπολογία που κατατέθηκε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Πώς θα διατηρήσουμε την παλιά μας ζωή εν μέσω πολέμου είναι μία λάθος συζήτηση» τόνισε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024