Ο καιρός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους των Σερρών

Μετά το χαλάζι που έπεσε σε περιοχή των Σερρών, οι κάτοικοι μία ημέρα αργότερα ήρθαν αντιμέτωποι και με ένα ξαφνικό μπουρίνι το οποίο άφησε πίσω του σκηνές χάους.

Εκατοντάδες κομμένα δέντρα, ξηλωμένες στέγες σπιτιών και πινακίδες, σπασμένα κεραμίδια και ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών ήταν το αποτέλεσμα του ακραίου καιρικού φαινομένου στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρες καλλιέργειες με βαμβάκι, ηλίανθο και σιτάρι αλλά και δενδρώδεις αμύγδαλα και ελιές» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Νέας Ζίχνης όπως και ο Δήμος Αμφίπολης θα κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος που όπως είπε στην ΕΡΤ μέχρι το απόγευμα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλα τα χωριά αφού συνέργεια του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε το μπουρίνι.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή

Αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρίσκεται στην περιοχή για την πρώτη εκτίμηση των καταστροφών στις καλλιέργειες.

Άμεσα αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα με τον εκτροχιασμό μηχανής της αμαξοστοιχίας το πρωί στη Λευκοθέα Σερρών από κορμούς δένδρων. Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή βρέθηκαν άμεσα στο σημείο στελέχη του Υπουργείου και του ΟΣΕ, οι δυο μηχανοδηγοί και οι δυο επιβάτες και με τη βοήθεια ανδρών της Π.Υ. Σερρών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τους δύο τελευταίους να συνεχίζουν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΡΤ είναι αποκαλυπτικές:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr