Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Λάρισα: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Πλέον η 51χρονη βρίσκεται ξανά στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων, ενώ θα έχει και τη βοήθεια συγγενών της.

Πανελλήνιο σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι 51χρονη Βάσω, έμεινε για 42 ολόκληρα χρόνια έγκλειστη στο σπίτι της, στη Λάρισα.

Το προσωπικό της μαρτύριο τελείωσε με τον θάνατο της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια σε ηλικία 76 ετών, καθώς επέστρεφε από την αγορά με ψώνια. Ο πατέρας της, είχε πεθάνει πριν από χρόνια.

Πλέον η 51χρονη βρίσκεται ξανά στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων, ενώ θα έχει και τη βοήθεια συγγενών της.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πολλοί γνώριζαν, ανάμεσά τους και η Αστυνομία, για το πώς ζούσε η 51χρονη που δεν είχε βγει έξω από το σπίτι της από την Γ’ Δημοτικού. Κλειδαμπαρωμένη στο πάνω διαμέρισμα του σπιτιού της, από τη μητέρα της.

Δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, αν και από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, αυτό που εξετάζεται, ανάμεσα σε άλλα, είναι αν η 51χρονη Βάσω είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκλονισμένοι είναι οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν έρθει σε επαφή με την 51χρονη, ενώ σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού που έχει καταφέρει να αποκτήσει σχέση μαζί της. Μάλιστα, μαζί πήγαν στην κηδεία της μητέρας της.

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας

Όπως είναι φυσικό η 51χρονη μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Έχει νοητικά προβλήματα και εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν ήταν παραμελημένη όσον αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα, αν και ζούσε μέσα σε ένα «φρούριο» με κάγκελα στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες.

Σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού σε σχέση με την πορεία της Βάσως. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την «ξεκλείδωσε» και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της», σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου που τονίζει ότι η Βάσω «δεν είναι αγρίμι» όπως γράφτηκε.

Πήγε μέχρι την Τρίτη δημοτικού

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Το πιθανότερο είναι ότι επειδή δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά είπαν, ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Συγγενείς και γείτονες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως και η Αστυνομία που είχε επισκεφθεί την οικία, γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά δεν είχε αλλάξει κάτι. Κανείς δεν άλλαξε τη γνώμη της μητέρας της Βάσως που πίστευε ότι έτσι προστάτευε την κόρη της. Τώρα, η 51χρονη θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή χωρίς να είναι φυλακισμένη σε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024