Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νύχτες καλοκαιριού με σπουδαίες εκδηλώσεις

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νύχτες καλοκαιριού με σπουδαίες εκδηλώσεις

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πολιτισμού σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας μοναδικές καλοκαιρινές νύχτες.

Συναυλίες, φεστιβάλ, παραδοσικές βραδιές, επιμορφωτικά προγράμμα και βραδιές ποίησης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλούσιο και σημαντικό πρόγραμμα πολιτισμού που σχεδίασε για το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Mε όραμα και δημιουργικότητα χαράζουμε νέα μονοπάτια για την προσφορά της ΠΔΕ στον Πολιτισμό. Με ευαισθησία και σεβασμό στα ήθη, στα έθιμα και στις παραδόσεις, σχεδιάσαμε το πρώτο ενιαίο πρόγραμμα Πολιτισμού που θα υλοποιήσει η ΠΔΕ κατά την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδο» αναφέρει στο μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης.

«Αυτό ασφαλώς είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, ανθρώπους που ξεχωρίζουν για τις αξίες, τα ιδανικά και τον επαγγελματισμό τους. Εύχομαι αυτό το πρόγραμμα να προσφέρει παιδεία και ψυχαγωγία στους συμπολίτες μου» καταλήγει ο κ. Κοροβέσης.

Δείτε όλο το πρόγραμα: Καλοκαίρι 2022 – Αχαΐα

Δείτε όλο το πρόγραμμα: Καλοκαίρι 2022 – Αιτωλοακαρνανία

Δείτε όλο το πρόγραμμα: Καλοκαίρι 2022 – Ηλεία

Καλοκαίρι πολιτισμού στην Ηλεία

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η δράση «Ιστορικές διαδρομές» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 Ιουνίου 2022.

Με έμπνευση από την Ελληνική Μυθολογία και την Εμβληματική Προσωπικότητα του Μυθικού Ηρακλή, ιστορικά αυτοκίνητα, και
μηχανές Harley Davidson θα προβάλουν την μυθική εικόνα του Ηρακλή μέσα από τους άθλους του, διδάσκοντας ταυτόχρονα την
ορθή οδική συμπεριφόρα και την ιστορία της περιοχής μας.

Με ένα ιδιαίτερο και επιμορφωτικό τρόπο θα αναδειχθούν τα ελληνικά τοπία της Περιφέρειας και η ιστορία τους.

«Ακολουθώντας τις ιστορικές διαδρομές που δίνει η ελληνική μυθολογία και η εμβληματική προσωπικότητα του μυθικού Ηρακλή καθώς και η παγκόσμιας απήχησης Αρχαία Ελληνική Ιστορία, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με ένα σύνολο ποικιλόμορφων δράσεων, θα συμβάλλουμε στην γνωστοποίηση της ιστορίας των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ξεκινώντας την ιστορική διαδρομή από την εμβληματική γέφυρα του Ρίο-Αντιρίου με συμμετέχοντες από τοπικούς συλλόγους της περιοχής θα λάβουν χώρα δράσεις που προάγουν την τοπική ιστορία, αλλά και την περιβαντολλογική ενσυναίσθηση.

Στην συνέχεια ακολουθώντας την ιστορική διαδρομή μέχρι την κεντρική πλατεία του Πύργου όπου θα λάβουν χώρα οι περισσότερες δράσεις, θα πραγματοποιηθεί μια στάση στην πόλη της Βάρδας όπου με την συμμετοχή μαθητών θα παρουσιαστούν μέσω θεατρικών δρώμενων δύο από τους άθλους του Ηρακλή, ενώ θα αποδοθεί φόρος τιμής στην αδικοχαμένη Χάλκινη Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής Άννας Πολλάτου, που έχασε την ζωή της σε τροχαίο στην περιοχή εκείνη.

Η πολιτιστική διαδρομή θα τερματίσει στην πόλη του Πύργου όπου θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Στην κεντρική πλατεία του Πύργου με την συμμετοχή εξειδικευμένου αρχαιολόγου και αναπαραστάσεις από την εικαστική ομάδα ώστε να γίνει πιο βιωματική η εμπειρία, οι παριστάμενοι θα αισθανθούν μέρος της ιστορίας που γέννησε την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου.

Στις δράσεις θα λάβουν μέρος δέκα αυτοκίνητα αντίκες και είκοσι μηχανές Harley Davidson.

Αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι Πολιτισμού 2022», η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει δύο μοναδικές εκδηλώσεις – αφιερώματα στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε το 2018 από την οικογένεια του κορυφαίου καλλιτέχνη, με την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου δημιουργού, μαζί με εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές, θα παρουσιάσει τα τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλο το μουσικό τους στίγμα στο ελληνικό μουσικό κοινό και εξακολουθούν να διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους.

Η πρώτη εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 21:300 στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:30 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου στο Νομό Ηλείας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας , κ. Νίκος Κοροβέσης, «η ΠΔΕ τιμά το έργο του μεγάλου συνθέτη που με το σπουδαίο έργο του επηρέασε την ελληνική μουσική. Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ περιλαμβάνει αφιερώματα και σε πολλούς μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη τους αξία, την διαχρονικότητά τους και την επιρροή στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024