Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Metaverse: Νέος φορέας για τις προδιαγραφές του μέλλοντος – Η Apple λάμπει διά της απουσίας της

Metaverse: Νέος φορέας για τις προδιαγραφές του μέλλοντος – Η Apple λάμπει διά της απουσίας της

Η βιομηχανία θέλει να εξασφαλίσει τη συμβατότητα διαφορετικών εικονικών κόσμων.

Η Meta Platforms, η Microsoft και άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας δημιούργησαν ομάδα για την ανάπτυξη προτύπων προκειμένου να είναι συμβατοί μεταξύ τους οι εικονικοί κόσμοι του επερχόμενου metaverse.

Μέλη του Metaverse Standards Forum είναι ακόμα κατασκευαστές ημαγωγών, εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, καθώς και άλλοι φορείς καθορισμού προτύπων όπως η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού (W3C).

Απούσα από τη λίστα, τουλάχιστον για την ώρα, είναι περιέργως η Apple, η οποία σύμφωνα με αναλυτές μπορεί να ελπίζει ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης του metaverse όταν λανσάρει γυαλιά μεικτής πραγματικότητας φέτος ή του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Η Facebook ανοίγει κατάστημα ρούχων για άβαταρ

Στη νέα πρωτοβουλία δεν συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες παιχνιδιών Roblox και Niantic και οι πλατφόρμες Sandbox και Decentraland, σημειώνει το Reuters.

Η Apple δεν έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι σχεδιάζει γυαλιά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα όμως με το Bloomberg η συσκευή έχει παρουσιαστεί στο ΔΣ.

Το λανσάρισμα των γυαλιών θα έφερνε την Apple σε άμεσο ανταγωνισμό με τη Meta, η οποία άλλαξε το όνομά της από Facebook Inc. στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσής της στο metaverse. Εντός του έτους αναμένονται στην αγορά τα νέα γυαλιά πραγματικότητας που ανέπτυξε η Meta, με την κωδική ονομασία Cambria.

Στο παρελθόν η Apple είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη διαδικτυακών προδιαγραφών όπως η HTML5. Για το τρισδιάστατο περιεχόμενο στο metaverse έχει συνεργαστεί με την Pixar στο φορμά USDZ και εξασφάλισε την υποστήριξή του από την Adobe.

Το νέο φόρουμ έχει στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα σε μια ποικιλία οργανισμών προτύπων για τη δημιουργία «πραγματικής διαλειτουργικότητας» στο metaverse, ωστόσο τα στελέχη του δεν έχουν διευκρινίσει πώς η απουσία της Apple θα διευκόλυνε αυτό τον στόχο.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024