Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πισπιρίγκου: Γιατί άλλαξε το μοτίβο της δολοφονίας στην Τζωρτζίνα

Πισπιρίγκου: Γιατί άλλαξε το μοτίβο της δολοφονίας στην Τζωρτζίνα

Οι αποκαλύψεις για τις δολοφονίες και των άλλων δύο κοριτσιών έχουν «παγώσει» τους στενούς συγγενείς και τους φίλους του ζευγαριού, που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται στο φως.

Σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, στα τέλη του περασμένου Γενάρη, η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονείται με χορήγηση κεταμίνης, ενώ η 33χρονη μητέρα της, που διώκεται για τη δολοφονία της και βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, βρίσκεται μόνη στο θάλαμο μαζί με το παιδί.

Πέντε μήνες μετά, το Live News βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος. Στο δωμάτιο όπου το βασανισμένο παιδί καταδικάστηκε να πεθάνει μόνο και αβοήθητο, με το τζάμι που υπάρχει στην πόρτα να δίνει μια πρώτη εξήγηση για την αλλαγή στο μοτίβο της δολοφονίας. Και αυτό, γιατί η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από ασφυξία όπως οι αδερφές της, αφού τα όσα συνέβαιναν μέσα στο θάλαμο φαίνονταν και υπήρχε κίνδυνος να προδοθεί το άτομο που ήθελε και είχε αποφασίσει να την σκοτώσει, αν την πλησίαζε και της έκλεινε το στόμα και τη μύτη.

Διαβάστε επίσης: Πισπιρίγκου: Έπεσε από τα… σύννεφα με το πόρισμα για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας- Τι συμβαίνει με την αδελφή της

Στις 29 Ιανουαρίου του 2022, η Τζωρτζίνα ήταν αδύνατον να γλιτώσει. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που προφυλακίστηκε κατηγορούμενη για το έγκλημα, ειδοποίησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές με καθυστέρηση, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ήδη η κόρη της ήταν νεκρή, με τις καταθέσεις που έφτασαν στα χέρια του Ανθρωποκτονιών τις τελευταίες μέρες να είναι αποκαλυπτικές.

«Έτσι όπως ερχόταν, η αίσθησή μου ήταν ότι κάτι ήθελε να μας ζητήσει, κάποιο υλικό όπως σεντόνια, ή κάποια βοήθεια για το παιδί, για παράδειγμα να το μετακινήσουμε. Δεν κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε, γιατί όπως σας είπα, ερχόταν περπατώντας και δεν μας φώναζε να πάμε για βοήθεια. Κατάλαβα όμως ότι μας αναζητούσε, γιατί περπατώντας στο διάδρομο κοιτούσε αριστερά και δεξιά τους θαλάμους, μάλλον για να μας εντοπίσει. Όπως με πλησίαζε, κάτι έλεγε, αλλά δεν το άκουγα. Το έλεγε χαμηλόφωνα», κατέθεσε παιδίατρος του νοσοκομείου.

Ψύχραιμη και με… την ησυχία της

Εκείνες τις στιγμές είχαν περάσει λίγα λεπτά από τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και η στάση της 33χρονης μόνο φυσιολογική δεν ήταν:

«Βρισκόμασταν μαζί με μια άλλη νοσηλεύτρια στην στάση των νοσηλευτών. Είναι ένα γραφείο με τζάμι, που βλέπει στο διάδρομο. Εγώ ήμουν όρθια, πίσω από το τζάμι της στάσης, στον πάγκο και έβλεπα ένα μέρος του διαδρόμου και η άλλη νοσηλεύτρια λίγο πιο πίσω από έμενα. Όπως λοιπόν στεκόμουν εκεί, είδα να έρχεται προς το μέρος μου η μαμά της Τζωρτζίνας. Δεν περπατούσε γρήγορα και δεν φώναξε σε καμία στιγμή».

Λίγο νωρίτερα, είχε περάσει από το δωμάτιο 12, που φαίνεται στο βίντεο του MEGA, ένας γιατρός που δεν είχε διαπιστώσει κάτι ανησυχητικό για τηn Τζωρτζίνα. Από τη στιγμή που έφυγε, μέσα στο μονόκλινο ήταν μόνο η 33χρονη κατηγορούμενη πια για τη δολοφονία της 9χρονης.

«Στον θάλαμό της δεν ξαναπήγα, όσες φορές όμως πέρασα από έξω για να πάω σε άλλους ασθενείς, κοιτούσα από το τζάμι της πόρτας να δω αν είναι όλα καλά. Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ‘μόνωση’, στο θάλαμο 12. Η ‘μόνωση’ είναι ένα μονόκλινο δωμάτιο με τουαλέτες, μέσα στην κλινική που νοσηλεύονται παιδιά, τα οποία κατά την εκτίμηση των γιατρών πρέπει να νοσηλευτούν μόνα τους».

Διαβάστε επίσης: Τι είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά την πολύωρη κατάθεσή της – Ποια η στάση της μετά το πόρισμα για Μαλένα-Ίριδα

Έχει «παγώσει» η Πάτρα από τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Οι αποκαλύψεις για τις δολοφονίες και των άλλων δύο κοριτσιών έχουν «παγώσει» τους στενούς συγγενείς και τους φίλους του ζευγαριού, που προσπαθούν, όπως τονίζουν στο Live News να συνειδητοποιήσουν τα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται στο φως.

Ο νονός της Μαλένας τονίζει, μιλώντας στο MEGA, πως ακόμα και σήμερα είναι αδύνατον να κάνει δεύτερες σκέψεις για την κουμπάρα του: «Είναι δύσκολες στιγμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν βγουν οι αποφάσεις, όλη η Ελλάδα την είχε δικάσει. πρέπει να γίνει το δικαστήριο. Δεν είναι ένοχη ακόμα».

Όπως λέει, η τελευταία φορά που είδε την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στην κηδεία της Τζωρτζίνας, που πλέον κατηγορείται ότι σκότωσε.

Η τρομακτική αλληλουχία των γεγονότων μιας τριετίας μοιάζει να ολοκληρώθηκε εδώ. Στο δωμάτιο 12, όπου η Τζωρτζίνα καταδικάστηκε σε θάνατο με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι ψυχρές εξηγήσεις της μητέρας των τριών άτυχων παιδιών στον τηλεοπτικό φακό έδωσαν τη θέση τους στα επιστημονικά στοιχεία, που οδήγησαν στη σύλληψη της 33χρονης, σε μια υπόθεση δίχως προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά, με τρία παιδιά να δολοφονούνται και τη γυναίκα που τα έφερε στον κόσμο να βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη – προς το παρόν, για τον θάνατο του ενός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024