Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη ζητάει ο Δήμος Λήμνου

Την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη ζητάει ο Δήμος Λήμνου

Ο Δήμαρχος Λήμνου ζητάει την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μετακινούμενοι από και προς την συμπρωτεύουσα.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε νέο γραπτό αίτημα προς το Υπουργείο, με το οποίο ζητά εκ νέου την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη, με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο και με τουλάχιστον δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως κατά τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, προτείνεται η επέκταση της σύνδεσης και προς τον λιμένα της Μυτιλήνης (Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη και επιστροφή), πυκνώνοντας τον αριθμό των δρομολογίων που συνδέουν τη Λήμνο με τη Λέσβο.

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης ενέργειας εκ μέρους του Δημάρχου προς το Υπουργείο τον περασμένο Απρίλιο,  πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μετακινούμενοι από και προς τη συμπρωτεύουσα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, δεδομένης της υψηλής επιβατικής κίνησης κατά τους θερινούς μήνες.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δημάρχου που εξασφάλισε το in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024