Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα ξέρω ότι επέλεξα το πιο αποδοτικό κλιματιστικό;

Πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα ξέρω ότι επέλεξα το πιο αποδοτικό κλιματιστικό;

Ώρα να πείτε «αντίο» στις ενεργοβόρες συσκευές και να υποδεχτείτε εκείνες που θα σας βοηθήσουν να δείτε μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος

Η πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» επιτέλους ανοίγει – κι εσείς είστε έτοιμοι να κάνετε τις αναγκαίες αλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το μηνιαίο κόστος του ρεύματος, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νοικοκυριού σας.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε ήδη, το πρόγραμμα, που έχει αρχικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ωφελήσει περίπου 350.000 νοικοκυριά, καλύπτοντας το 30-50% του κόστους της αντικατάστασης παλιών και ενεργοβόρων συσκευών με νέες και πιο αποδοτικές. Προτεραιότητα έχουν, φυσικά, εκείνες που καίνε το περισσότερο ρεύμα, δηλαδή τα ψυγεία, οι καταψύκτες και – κυρίως – τα κλιματιστικά. Όμως πώς θα είστε σίγουροι ότι το κλιματιστικό που τελικά θα επιλέξετε θα είναι πράγματι η πιο συμφέρουσα λύση για το σπίτι σας;

.

.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Πλέον έχουμε εξοικειωθεί όλοι με την έννοια της ενεργειακής κλάσης, η οποία ουσιαστικά μετρά το ωφέλιμο ποσό ενέργειας που απελευθερώνει μια ηλεκτρική συσκευή, σε σχέση με εκείνο που καταναλώνει – και μετριέται σε μια χρωματική κλίμακα επτά βαθμίδων, από A+++ έως G. Ωστόσο, στην περίπτωση του κλιματιστικού, ο συγκεκριμένος δείκτης αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος της ιστορίας.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε ταυτόχρονα τους δείκτες SEER και SCOP που είναι πιο ακριβείς, αλλά και να κρατάτε στο νου σας ότι η ενεργειακή κλάση δεν είναι πάντα η ίδια για τη θέρμανση και την ψύξη. Επιπλέον, θα πρέπει να δώσετε βάση στα BTU, όχι ως απόλυτο αριθμό, αλλά σε σχέση με τις συγκεκριμένες ανάγκες του χώρου σας.

Όπως θα σας εξηγήσουν οι υπάλληλοι στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, τα BTU, που μετρούν την ισχύ της κλιματιστικής μονάδας, αυξάνονται σε ευθεία αναλογία με τα τετραγωνικά για τα οποία προορίζονται, αλλά και σε συνάρτηση με παραμέτρους όπως ο βαθμός έκθεσης του δωματίου στον ήλιο, ο όροφος του σπιτιού και ο αριθμός των ατόμων που συνήθως βρίσκονται μαζί στον συγκεκριμένο χώρο.

Ένα κλιματιστικό με ανεπαρκή ισχύ, θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα είναι πιο ευάλωτο σε βλάβες, ενώ αντιθέτως, αν η ισχύς του είναι υπερβολικά μεγάλη, τα διαρκή άνοιξε-κλείσε που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα, θα το καταστήσουν και πάλι πιο ενεργοβόρο. Στόχος, λοιπόν, είναι να βρούμε τη σωστή απόδοση για τη δική μας περίπτωση.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς

Ίσως ο πιο κρίσιμος παράγοντας, όμως, να είναι ο κατασκευαστής. Εταιρείες με εμπειρία στον χώρο του κλιματισμού, έχουν αναπτύξει καινοτόμες λύσεις για την περαιτέρω μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Carrier, που ιδρύθηκε το 1902 από τον πατέρα του σύγχρονου κλιματισμού Willis Carrier, και από τότε μέχρι και σήμερα έχει κλιματίσει τα σημαντικότερα κτίρια σε όλο τον κόσμο.

Η Carrier έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα λύσεων θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης, εστιάζοντας πάντα στη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα οικιακά συστήματα κλιματισμού της Carrier στηρίζονται σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και λειτουργίες, ειδικά σχεδιασμένες ώστε να περιορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση, όπως συμπιεστές και ανεμιστήρες Inverter, λειτουργία X-ECO, έξυπνη τεχνολογία On-Off, λειτουργία αναμονής με κατανάλωση ενέργειας μικρότερης του 1W, λειτουργία ύπνου και πολλές άλλες.

Επιπλέον, η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των συστημάτων κλιματισμού Carrier μέσω εφαρμογής, που είναι εύκολα διαθέσιμη στο Google Play και στο Apple Store, σας δίνει τη δυνατότητα για περεταίρω εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων καθώς μπορείτε να ρυθμίζετε τη λειτουργία της μονάδας σας μόνο όταν απαιτείται.

Τέλος, η αποδοτικότητά των οικιακών κλιματιστικών Carrier είναι εγγυημένη από την πιστοποίηση Eurovent.  Η Eurovent είναι ένας ανεξάρτητος ευρωπαϊκός φορέας, ο οποίος πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων κλιματισμού συμμορφώνονται πλήρως προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τηρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές παγκοσμίως.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Επιλέγοντας οικιακές λύσεις από την Carrier, γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι θα έχετε την ιδανική για εσάς ατμόσφαιρα με τη βέλτιστη απόδοση και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας που μόνο η αξιοπιστία του ονόματος Carrier μπορείς να σας εγγυηθεί.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024